Народният театър да не се превръща в заложник на политически

...
Народният театър да не се превръща в заложник на политически
Коментари Харесай

Радев към актьори от Народния театър: Институциите трябва да бъдат партньор на хората на изкуството

Народният спектакъл да не се трансформира в пленник на политически упоритости.

Това приканиха актьори от Нардония спектакъл на среща с президента Румен Радев, оповестиха от президентската администрация.

В началото на срещата президентът посочи, че макар проблемите, актьорският състав на Народния спектакъл е обединен и получава признанието на публиката.

Актьорите бяха писали до президента преди седмици, когато там се разгоря абсурда с някогашния пиар на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган – Велислава Кръстева.

Институциите би трябвало да бъдат сътрудник на хората на изкуството и да съхраняват достолепието им, тъй че артистите да усещат поддръжка и да имат свободата и спокойствието да работят, сподели президентът.

Артистите дефинираха като неприемлива политическата интервенция през последните седмици в работата на театъра и показаха поддръжката си за работата на неговия шеф Васил Василев. Отворените им писма до медиите и институциите показват позицията на голямото болшинство от екипа на театъра и с тях показват взаимност и пазят достойнството и престижа на трупата, и на културната институция.

Актьорите от Народния приканиха за нормализиране на ситуацията в театъра и да се спре каквато и да е политическа интервенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР