Народният представител от Възраждане, Петър Петров изиска информация от председателя

...
Народният представител от Възраждане, Петър Петров изиска информация от председателя
Коментари Харесай

Петър Петров от „Възраждане“ : Само през миналата година 22 518 бежанци са подали молби за международна закрила, а близо 2500 са заявени да ни бъдат върнати в ЕС

Народният представител от " Възраждане ", Петър Петров изиска информация от ръководителя на Държавната организация за бежанците (ДАБ), по отношение на необятно дискутираната в медийното пространство тематика, обвързвана изискванията за частичното приемане на България в Шенгенската зона - посредством въздушните и морските граници, изразяващи се в безусловното единодушие на България да одобри в ускорени процедури назад емигранти от страни от Близкия изток.

Съгласно получената информация, българската страна не разполага с механически и организационни запаси да поеме сходен емигрантски поток, изключително в бързи процедури, бежанските центрове в страната са със 72% напълнен потенциал, като от шесте центъра за банкет на бежанци, два са със напълнен потенциал.

" Във връзка с притеснителните обществени данни изисках да ми бъде предоставена информация, какъв е броят на арестуваните на територията на Република България емигранти от трети страни, какъв брой претенции от страни от Европейски Съюз са направени за връщане на такива лица, дали потенциалът на наличните към сегашния миг центрове са в положение да поемат всички тези лица, какъв брой коства на страната средномесечната прехрана за един подобен бежанец. Ако този ритъм се резервира, доста скоро страната ще би трябвало да изплаща сумата от 4 000 000 месечно за прехрана на мигранти, като към сегашния миг се осъществя, към ¼ от нея ", разяснява тематиката Петър Петров от " Възраждане ".

" По отношение на броя на лицата, които са в процедура за даване на интернационална протекция и са настанени в бежански центрове, от ДАБ дават отговор, че всеки чужденец, подал молба за интернационална протекция в Република България има право да бъде настанен в директен център или на друго място за заслон, а в териториалните поделения на Агенцията са настанени 2201 лица, като потенциалът за настаняване е напълнен на 62%. От ДАБ също оповестяват, че общият потенциал на териториалните поделения е 3572 лица, като признават и, че Агенцията не разполага с териториално отделение, особено обособено за настаняване за лица, върнати в България от други държави-членки на Европейския съюз. От държавната организация признават и, че към сегашния миг не възнамеряват откриване на спомагателни места за настаняване или разширение на сегашния потенциал, а средствата за средномесечна прехрана за лице, търсещо интернационална протекция е 395 лв.. Следва да се запитаме, на каква цена предателската сглобка е продала за следващ път националния интерес, дали българската страна има нужния финансов запас с цел да обезпечи всички лица, които се чака да потърсят протекция в страната и къде ще бъдат настаненени те? ", разяснява Петър Петров от " Възраждане ".

Той добави, че ръководещото незаконно болшинство всекидневно поругава и потъпква всички правови, морални, законови и публично открити правила и продава националния интерес на смешна цена, какъвто е и образецът със съмнителните привилегии и прерогативи на участието на България в " Шенген ".

ДАБ предлага разкриването на още бежански центрове с дребен потенциал за настаняване, за настаняването на мигранти. Според организацията " това би успокоило гражданското неодобрение ", с което ние не сме съгласни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР