Народният представител от ГЕРБ Анна Александрова бе избрана за председател

...
Народният представител от ГЕРБ Анна Александрова бе избрана за председател
Коментари Харесай

Анна Александрова заменя Данаил Кирилов като шеф на правната комисия

Народният представител от ГЕРБ Анна Александрова бе определена за ръководител на комисията по правни въпроси в Народното събрание.

Александрова зае поста, защото досегашният ръководител Данаил Кирилов бе определен за министър на правораздаването след подадената от Цецка Цачева оставка в резултат на имотния скандал Апартаментгейт. На нейно място като член на правната комисия бе определен депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. Александрова бе определена и за член на комисията по взаимоотношението с неправителствените организации и жалбите на жителите.

По специалност Александрова е правист и е изпълнявала длъжността заместник-кмет в Столична община, регион Надежда. Тя е била  и основен юристконсулт в Министерството на защитата (2006-2008 г.), по време на мандата на Тройната коалиция.

За ръководител на комисията по енергетика бе определен досегашният ѝ заместител - националният представител от ГЕРБ Валентин Николов, откакто Делян Добрев напусна Народното събрание по отношение на Апартаментгейт в " знак на взаимност " със своите сътрудници, които подадоха оставки след подозрения в имотните им покупко-продажби. Димитър Бойчев бе определен за зам.-председател. За нейни членове бяха определени Станислав Стоянов и Васил Цветков. 

Промени в състава бяха осъществени и в Комисията по опазването на здравето и тази по икономическата политика и туризъм, от която Александрова бе освободена, както и в Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР