Народният представител от ДПС Делян Пеевски излезе с позиция във

...
Народният представител от ДПС Делян Пеевски излезе с позиция във
Коментари Харесай

Пеевски отговори на Петков за „Булгартабак“

Народният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски излезе с позиция по отношение на изявлението на премиера Кирил Петков по отношение на заема от ББР на " Булгартабак ". Позицията бе публикувана от пресцентъра на Движение за права и свободи.

Пеевски е подал молба до Българска национална банка (БНБ) да ревизира банковия заем на „ Булгартабак “ възложен от „ Българска банка за развиване “ (ББР) с оглед възможни нарушавания. " В тази връзка считам, че по тематиката цигари и тютюнева промишленост най-добре е осведомен колегата на Петков Асен Василев, както и спонсорите на „ Продължаваме промяната “ и в случай че Кирил Петков понижи спускането по снежните автомагистрали, то сигурно ще разбере това ", гласи изказването.

" Темата „ Магнитски “ също е задоволително ясна, като непрекъснатото повторение на клеветите на кръга „ Капитал “ няма да трансформират обстоятелството, че глобата е обжалвана от страна на моите юристи по надлежния ред и в сходство с американския закон. Винаги съм вярвал в американското правораздаване и в това, че истината по отношение на налагането на глобата рано или късно ще излезе на яве, в това число и че аз нямам никакво присъединяване в изказванията за търговия със златни паспорти. В тази връзка за какво от „ Продължаваме промяната “ не одобриха предлагането на Движение за права и свободи за анулация на капиталовото поданство , като за сметка на това обикновено преписаха оферти от нас проекто- закон, само че без настояването ни за цялостна инспекция на всички издадени досега златни паспорти. Показателно е също, че след девет месеца инспекции (откакто са на власт и посредством служебните правителства) не откриха нищо във връзка с мен, тъй като нищо неправилно няма, макар многочислените неистини и операциите на кръга „ Капитал “ и следените от Прокопиев медии ", продължава позицията.

" Добре би било „ просто Киро “ най-сетне да разбере, че единствено с повторение на мантрите на Иво Прокопиев, не може да води съответна политика на ръководство на страната, а превръщането му в прислужник на олигархията  неизбежно ще го докара до неуспех ", написа Пеевски.      

Позицията идва ден, откакто министър-председателят Кирил Петков разгласи на брифинг, че ще повдигне пред прокуратурата няколко въпроса, измежду които е тематиката „ Магнитски “ -  дали са повдигнати спомагателни следствия по другите хора, разказани по „ Магнитски “: Делян Пеевски, Александър Манолев, Желязков, с изключение на повдигнатите обвинявания на предприемача Васил Божков. Какви са дейностите на прокуратурата там, пита Кирил Петков прокуратурата. Другият въпрос на премиера е има ли директна връзка сред заема сред ББР и обстоятелството, че Пеевски е бил акционер в „ Булгартабак “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР