Народните представители ще обсъдят днес доклади за изпълнението на Националната

...
Народните представители ще обсъдят днес доклади за изпълнението на Националната
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат доклади за Стратегията за интеграция на ромите и дейностите на Манолова

Народните представители ще обсъдят през днешния ден отчети за осъществяването на Националната тактика за консолидиране на ромите /НСИР/ и за активността на омбудсмана Мая Манолова за предходната година.

Докладът за осъществяването на Националната тактика за консолидиране на ромите регистрира осъществяването на заложените ограничения по шестте целта на Стратегията - обучение, опазване на здравето, претовареност, жилищни условия, просвета, господство на закона и недискриминация.

В отчета, импортиран от Министерски съвет,  е записано, че е създадена Система за наблюдаване, оценка и надзор за осъществяване на Националната тактика. Тази система ще стартира да действа през идната година и има за съществена цел да подкрепи интеграционните политики.

Докладът на омбудсмана Мая Манолова пък регистрира забележителен растеж на подадени тъжби от жители. Преобладават недоволствата от монополните сдружения и фрапантно са се нараснали жалбите, свързани със свръхзадлъжнялостта. В отчетния отчет на омбудсмана се отбелязва, че все по-трудно хората заплащат сметките си към банки, компании за бързи заеми и лизингови компании.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР