Народните представители ще гласуват в сряда три проекторешения за комисии

...
Народните представители ще гласуват в сряда три проекторешения за комисии
Коментари Харесай

Парламентът решава за комисия за проверка на нерегламентирано влияние в правосъдната система

Народните представители ще гласоподават в сряда три проекторешения за комисии – две от тях са за основаване на краткотрайна комисия, които да ревизират дали има  нерегламентирано въздействие в правосъдната система , а третото – за комисия, която да изследва какво се случва със  основаването на „ Национална многопрофилна детска болница „.
Предложението за основаване на Временна комисия за инспекция на обстоятелства и условия по отношение на съществуването на нерегламентирано въздействие в правосъдната система и обязаност на представители на правосъдната власт, несъвместими със стандартите за самостоятелност и професионална нравственос е импортирано от  Кирил Петков  и група народни представители.

Късно нощес от  Движение за права и свободи оповестиха, че дружно с ГЕРБ-СДС  са внесли в деловодството на Народното събрание план за основаване на краткотрайна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на  групата към Мартин Божанов – Нотариуса .

Също по този начин се чака да бъде импортирано публично и настояването за  изслушване на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов  за делата против Мартин Божанов – Нотаруса, който бе погубен в София предходната седмица.

Предложението за комисия за  детската болница пък е импортирано от Корнелия Нинова  и група народни представители.

Депутатите ще гласоподават и Проект на решение за попълване състава и управлението на непрекъснатата делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

https://dariknews.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР