Народните представители решиха да гласуват създаването на временна комисия, която

...
Народните представители решиха да гласуват създаването на временна комисия, която
Коментари Харесай

ПП-ДБ не ще комисия за машиния вот, 169 обаче са „за“

Народните представители взеха решение да гласоподават основаването на краткотрайна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия по отношение на машинния избор. Идеята е на Българска социалистическа партия.

В поддръжка на включването на тази точка в дневния ред се обавиха 169 депутати. Всички парламентарни групи гласоподаваха „ за “ като се изключи 7 депутати от ПП-ДБ, които бяха „ срещу “ и 20 народни представители от ПП-ДБ, гласували с „ въздържал се “.

„ Ако в действителност изборите са манипулирани, фалшифицирани по този начин, както излизат не един, не два записа в интернет пространството, то това е директно обвързвано с националната сигурност на страната “, съобщи Борислав Гуцанов от левицата.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова уточни, че постоянно са отстоявали тезата, че би трябвало да има гласност и бистрота във връзка с вота на българските жители. „ Въпреки че опозицията предлага основаването на такава краткотрайна комисия, ние ще я подкрепим “, съобщи тя.

В признатата стратегия за днешния и утрешния пленарен ден е включено първото четене на промени в Закона за ръководство на отпадъците и в Закона за поощряване на вложенията. След това депутатите ще продължат с второто четене на законопроекта за противопоставяне на корупцията.

Първа точка за на следващия ден е първото четене на законопроекти за изменение на Закона за българското поданство. След това Народното събрание ще прегледа на второ четене промени в Закона за ограниченията против изпирането на пари.

В дневния ред е и първото четене на измененията в Закона за ръководство на агрохранителната верига и в Закона за предучилищното и учебното обучение, както и на законопроекта за българския език.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР