Народните представители промениха името на оглавеното от Радостин Василев (ИТН)

...
Народните представители промениха името на оглавеното от Радостин Василев (ИТН)
Коментари Харесай

Депутатите промениха името на Министерство на младежта и спорта

Народните представители трансформираха името на управляваното от Радостин Василев (ИТН) ведомство - то още веднъж ще се споделя Министерство на младежта и спорта.

По предложение на Министерски съвет през днешния ден депутатите гласоподаваха два плана на решение за изменение на решение на Народното събрание за конструкция на Министерски съвет и план за изменение за избиране на Министерски съвет.

От трибуната шефът на Народното събрание Никола Минчев разгласи, че в деловодството е постъпило решение за изменение на състава на Министерския съвет. Решението планува в името на министерството още веднъж да бъдат добавени и младежите, защото съгласно претекстовете, „ поради значимостта на младежките политики и нуждата от легитимност и припознаване, е належащо “младеж” да участва в името на отрасловото министерство “. При избирането на новото държавно управление то бе записано единствено като Министерство на спорта.

Според министър-председателя измененията са нужни с оглед подобряването на държавната младежка политика и качеството на живот на младежите.

Предложението бе признато със 169 „ за “, въздържали се 21. Преименува бе и министърът - на министър на младежта и спорта.

Поправката е техническа. В първичния вид в структурата на Министерски съвет бе решено от Народното събрание Министерство на младежта и спорта да се споделя единствено „ Министерство на спорта “ “. С смяната се предлага младежта още веднъж да се върне в названието на ведомството. По тематиката се изрече някогашният министър на младежта и спорта Красен Кралев, който сподели, че младежта не може да бъде отвън спорта.

„ Ние от ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили бяхме съществено обезпокоени от обстоятелството, че “младежта” не бе включена в името на нито едно министерство.

В България младежите от 15 до 29 години са близо милион и 300 хиляди и изглеждаше, че за първи път от 30 години младежкият бранш ще бъде тотално неглижиран.

2022 година бе оповестена за Европейска година за младежта и България би трябвало да продължи да се потвърждава като един от водачите в посока младежко развиване в Европейски Съюз.

България има Европейски комисар за юноша, координатор по въпросите на Европейски Съюз за младежта, специфичен делегат на Генералния секретар на Организация на обединените нации по младежта и това демонстрира, че нашите сътрудници в Европейски Съюз правят оценка високо развиването на младежките политики на държавно равнище в България. Затова ПГ на ГЕРБ -СДС ще поддържа направеното предложение “, съобщи Красен Кралев от трибуната на Народното събрание.

„ Днес, на съвещание на Народното събрание, бе поправен сериозен пропуск в гласуваната предходната седмица конструкция на Министерски съвет, когато от името на Министерство на младежта и спорта, думата “младеж” беше заличена. Радвам се, че ръководещото болшинство се вслуша в нашите забележки и рекомендации, и през днешния ден, по предложение на Министерски съвет, народните представители гласувахме решение, с което се възвръща остарялото име на министерството, а точно Министерство на младежта и спорта “, написа в профила си във Facebook някогашният състезателен министър.

Христо Гаджев от ГЕРБ одобри предлагането с наслада, само че направи забележка, че вицепремиерът Асен Василев е седнал на стола на Кирил Петков.

Той уточни, че е бил впечатлен, че е определен зам.-министър на младежта в Министерство на спорта.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР