Народните представители пък в момента са ангажирани с БНБ, НЗОК

...
Народните представители пък в момента са ангажирани с БНБ, НЗОК
Коментари Харесай

Асен Генов: Соня Момчилова отново привлече с възмущение вниманието върху себе си

Народните представители пък сега са ангажирани с Българска народна банка, НЗОК и Сметната палата. До регулатора Съвет за електронни медии не могат или не желаят да стигнат.

Много публицисти се оповестиха за промени в Закона за радиото и малкия екран и неговата “недостатъчност ” във връзка с съветската агитация. Дори самата Момчилова се изрече в тази посока в “Контракоментар ”. Също по този начин тя споделя пред БНР, че е била “викана ” на чуване в Народно събрание, само че до това, в последна сметка не се е стигнало.

Необходимостта от бърза реакция от страна на законодателя е все по-осезаема. Ширещата се агитация от ефира на БНР и от върха на Съвет за електронни медии нагнетява така и така комплицираната конюнктура в обществото ни. Слушателите са заливани с разнообразни пропагандни изказвания, произнесени от формалната естрада.
Единственото разумно решение, предвид на справяне с пропагандата и цифровите провокации, остава органът да бъде преучреден след промени в Закона за радиото и малкия екран.

Така се случи неотдавна във Франция.

Такъв опит има към този момент и у нас, когато НСРТ стана Съвет за електронни медии.

Ако нещата останат по този начин рисковете стават повече, а провокациите - все по-непреодолими.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР