Народните представители от ВМРО обявиха вчера своя законодателна инициатива, която

...
Народните представители от ВМРО обявиха вчера своя законодателна инициатива, която
Коментари Харесай

ВМРО искат карта българин за нашенски произход

Народните представители от Вътрешна македонска революционна организация оповестиха през вчерашния ден своя законодателна самодейност, която планува въвеждането на нов тип персонален документ на живеещите зад граница хора с български генезис. Той ще се назовава " карта българин ", ще се издава на хората от български генезис и които живеят зад граница и нямат българско поданство.

Нашата концепция е да облекчим по някакъв метод връзката на българските общности зад граница с България. В момента има разнообразни процедури, по които могат да аплайват, само че поради административни спънки или неналичието на потенциал всички тези процедури се бавят, някой път и с години. Поради тази причина от Вътрешна македонска революционна организация създадоха законопроект, който планува нов персонален документ - наименуван " карта българин ", сподели депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов.

„ Всеки етнически българин зад граница да може да кандидатства и в най-кратки периоди да получава подобен документ, с който да може да обитава на територията на България, да работят, да учат и всичко останало, което имат хората като български жители, с изключение на правото на глас “, изясни депутатът.

Тези документи ще важат единствено за територията на България. Подобни карти са въведени в Полша и в Гърция.

„ Ние се надяваме нашите общности, които живеят в Югоизточна и Източна Европа да бъдат по-добре интегрирани с родината България. Смятам също, че ще облекчим и тези българи, които последните 30 години емигрираха от България и са получили някъде поданство, както в Австрия не се позволява двойно поданство и са изгубили българското поданство “, сподели Юлиан Ангелов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР