Народните представители от Обединени патриоти ще гласуват против внесения от

...
Народните представители от Обединени патриоти ще гласуват против внесения от
Коментари Харесай

Патриотите ще подкрепят правителството на вота

Народните представители от Обединени патриоти ще гласоподават срещу импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление.

Заместник-председателят на парламентарната група на Патриотите Искрен Веселинов в свое изявление от парламентарната естрада очерта позицията на Оперативна програма.

Ето какво сподели той:

Няколко неща могат да са причина за внасянето на един избор на съмнение, с изключение на главната – рухването на държавното управление, която е непостижима на този стадий:

Да помогне с нещо този избор в битката с корупцията;

Вотът да е поръчка, че съществува опция, друга от управлението;

Вотът е опит на опозицията да покаже ново лице и нова реторика.

По наше мнение актуалният спор е цялостен неуспех на вносителите и по трите пункта. Не знам дали държавното управление, основано след изборите преди няколко месеца, е най-хубавото, само че несъмнено България не случи на съпротива с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Ще помогне ли с нещо този избор в битката с корупцията?

Това е демокрацията, за това служи опозицията – да сочи недъзите на едно ръководство.

Но вотът на съмнение за корупция от самия народ – получи точно опозицията. Затова към този момент близо десетилетие Българска социалистическа партия е в съпротива. С едно печално изключение от една година – когато корупционният показател в действителност скочи. Впрочем исторически видяно, корупцията през днешния ден е по този начин сензитивна тематика точно поради ръководства на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Корупционният показател през далечната 1998 година е на трагичното равнище от 2,9. По-късно той пораства, с цел да стигне равнища над 4 и да се срине на сегашните равнища при тройната коалиция на 3,6 през 2007 година Помним още свадите „ Батко и братко “, аферата в БДЖ с основен воин народен представител от Движение за права и свободи, двама наказани за корупция депутати на Движение за права и свободи. По-важното е друго: Българска социалистическа партия тогава легитимира феодално-политическия модел на Движение за права и свободи, изразяващ се във формулата пари – власт – пари прим. Модел, който заради своята резултатност се оказа мечтан и от български партии и изборите се трансфораха в конкуренция за платен и софтуерен избор. Надпревара, в която Българска социалистическа партия взе участие с възторг и през днешния ден.

Този избор сподели ли нови обстоятелства, нови корупционни схеми? Не. Вот, стимулиран от жълтите страници на вестниците. Обещаха се образци за корупционни схеми. Защо се чака съответен мотив, а не се афишират незабавно?

Защото Българска социалистическа партия смуче от пръстите си някакви тематики. Като тези с оградата или тези с Хасково. Това не е съпротива, това е скандалджийство. Това не е политика, това е опит за реклама. И, несъмнено, това не може да е честен коректив.

Единственият същински коректив на това ръководство сме самите ние – Обединени патриоти. Ние неведнъж доказахме, че имаме друго мнение, че не се боим да имаме друго мнение, че властта се преценява с особеното ни мнение.

И това е градивната позиция. Това на Българска социалистическа партия е сляпо отричане. Най-вече сляпо.

Искате да забравим предишното на Българска социалистическа партия като генератор на корупция – не можем. Не виждаме и сигнали за коригиране. Нежеланието Ви да се преразгледа отминалостта за закононарушения, свързани с приватизацията е единствено един щрих. Нежеланието да се разграничите от Вашите купувачи на гласове е различен.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР