Народните представители от ГЕРБ-СДС Петя Аврамова и Красен Кръстев са

...
Народните представители от ГЕРБ-СДС Петя Аврамова и Красен Кръстев са
Коментари Харесай

Над 57 милиона лева допълнително за общините от област Враца, отпадане тавана на пенсиите и актуализация на средствата за майчинство поискаха народните представители от ГЕРБ-СДС Петя Аврамова и Красен Кръстев

Народните представители от ГЕРБ-СДС Петя Аврамова и Красен Кръстев са вносители на предложение за изменение и допълнение на импортирания от държавното управление Законопроект за държавен бюджет на Република България, в което упорстват за в допълнение 57 556 207 лв. целева дотация за финансови разноски за общините на територията на област Враца, отпадане на тавана за пенсиите иактуализация на средствата за развъждане на дете за втората година от майчинството.

Петя Аврамова и Красен Кръстев са безапелационни, че благоустрояването на обитаемоте места в региона e причина за задържане на младежите, възстановяване на виталния стандарт, привличане на вложители и генериране на напредък. Предложените спомагателни средства следва да обезпечат главно поправки и създаване на общинска пътна мрежа, водопроводи и канализация, улична мрежа и други обекти в общините от област Враца.

В предлагането им е залегнало завишаване на финансовите вложения, както следва:
За община Борован, нужните средства са на стойност 2 000 000лв. за осъществяване на ремонтни действия на пътната и улична мрежа на територията на общината.

За община Бяла Слатина се желае държавно финансиране в размер на 11300 000лв. за реорганизация и рехабилитация на улици и тротоари, замяна на улично осветяване с енергоспестяващи лампи в 15 обитаеми места на територията на община Бяла Слатина; планиране и замяна на сектори от съществуваща водопроводна мрежа по улици в гр. Бяла Слатина.

За община Враца се чака държавно финансиране в размер на13 200 000лв. за създаване на парк в ж.к. " Сениче ", паркинг в ж.к. " Дъбника ", ремонт улична мрежа в кв. " Бистрец " ; благоустрояване на тротоари и междублокови пространства на територията на град Враца, ремонт на улици на територията на град Враца и обитаемоте места в общината.

Необходимата поддръжка за община Козлодуй е в размер на 2 800 999лв. за ремонт на три улици в с. Гложене, четири улици и част от довеждаща улична мрежа за ДГ и учебно заведение в с. Бутан.

За реализирането на планове на територията на община Криводол са нужни средства в размер на 2 000 000лв. за ремонт на улична и пътна мрежа в обитаемоте места от общината.

Проекти на община Мездра, за които се желае финансиране в размер на 9 400 000лв., са ремонт на улици след привършване реконструкцията на водопроводна мрежа в с. Моравица, с. Зверино, с. Долна Кремена и с. Брусен и Мездра; ремонт общински пътища VRC1148/III-308, Своде-Роман/-Синьо Бърдо-граница общ. (Роман-Мездра) – Ослен Криводол – Лик – Дърманци – /I-1/ и VRC3097/ VRC1082 /Мездра – Руска Бела / VRC1079/.

За община Мизия се чака държавно финансиране в размер на 8 851 446лв. за проектив град Мизия: ремонт на 3 улици (ул. " Софроний Врачански ", ул. " Димитър Грънчаров ", ул. " Петър Атанасов " ) и постройка на общинска администрация – Мизия. В с. Крушовица: централен площад и 6 улици (ул. " Иван Вазов ", ул. " Люлин ", ул. " Петър Цветков ", ул. " Панайот Волов ", ул. " Димитър Тошков Петров ", ул. " Тодор Каблешков " ). В с. Софрониево – 3 улици (ул. " Хаджи Димитър ", ул. " Оряховска ", ул. " Родопи " ). В с. Липница – парк и 3 улици (ул. " 28-ми април ", ул. " Н. Вапцаров ", ул. " Ал. Стамболийски " ). В с. Войводово – ул. " Васил Левски ".

За община Оряховоса нужни средства в размер на 4 760 000 лева за ремонт на улична мрежа на територията на община Оряхово, реорганизация, рехабилитация и доизграждане на улична ВиК мрежа в южни жилищни квартали на територията на гр. Оряхово, реорганизация и рехабилитация на улична ВиК мрежа по ул. " Васил Левски ", ул. " Коста Лулчев " и ул. " Андрей Чапразов " в общинския център.

Необходимите средства за община Роман са 743 762 лева за създаване на асансьор, вътрешен ремонт на постройка и физкултурен салон в СУ " Васил Левски " – Роман.

За община Хайредин се чака държавно финансиране в размер на 2 500 000лв. за ремонт и реорганизация на улици в обитаемоте места от общината.

Между първо и второ четене на проектобюджета на Държавното публично обезпечаване народните представители от ГЕРБ-СДС внесоха предложение за отпадане тавана на пенсиите от 1 април, като в претекстовете се показва, че са нужни 10 милиона лв. на месец до 1 юли, а при индексациите на пенсиите по швейцарското предписание – по едвам още 600 хиляди лв.. Сред предложенията е и опазване на оптималния застрахователен предел в размер на 3 000 лв., с което се цели поощряване на IT бранша в страната.

Петя Аврамова и Красен Кръстев са съвносители на предлагането всяка майка, която избере да се върне на работа през втората година от майчинството си, да получава с изключение на заплата, и парично обезщетение в размер на 100 %, вместо 50% от компенсацията по член 53 от Кодекса за обществено подкрепяне. Съгласно актуалните текстове от направения oт държавното управление план за бюджет на ДOO e заложено нарастване дo 710 лева нa заплащането зa oтглeждaнe нa дeтe пpeз втopaтa гoдинa от 1 април, което ce paвнявa нa минимaлнaтa paбoтнa зaплaтa зa cтpaнaтa. Ако предлагането на народните представители от ГЕРБ-СДС бъде признато на второ четене, мaйĸитe ще мoгaт дa ce въpнaт нa paбoтa и дa пoлyчaвaт 100% oт пapичнoтo oбeзщeтeниe в размер на минималната заплата. Мотивите на обединението са за cтимyлиpaнe вpъщaнeтo нa родителите на пазара на труда.

С импортираните оферти за промени и допълнения в Законопроекта за държавен бюджет народните представители от ГЕРБ/СДС целят неговото усъвършенстване с мисъл за жителите на Република България, както и осъществяване на целенасочени политики и вложения за развиване на общините и дребните обитаеми места.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР