Народните представители Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова от ПП-ДБ са

...
Народните представители Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова от ПП-ДБ са
Коментари Харесай

Конфискуват руския анклав в Камчия - Надежда Йорданова и Ивайло Мирчев внесоха законопроект

Народните представители Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова от ПП-ДБ са създали законопроект за връщането на Санаторно-оздравителния комплекс " Камчия " в благосъстоятелност на българската страна и замразяването на съветски парцели, благосъстоятелност на глобени лица. Това стана ясно от информация, публикувана до медиите. Тя е оповестена и във " Facebook " профила на Мирчев, където той прецизира, че чака поддръжка за законодателната самодейност от цялата парламентарна група на " Продължаваме промяната - Демократична България ", както и от други политически сили.
 
" Законодателната самодейност е мощно закъсняла, изключително с оглед продължаващата война на Русия в Украйна, написа в профила си Мирчев. Международни санкционни ограничения в този смисъл са налице от 2014 година, като в отговор на неспиращата експанзия на Русия се одобряват и нови. За да може България да извърши отговорностите си по използване на тези интернационалните ограничаващи ограничения, е наложително да бъде признат съответен закон ", написа той.
 
Според Мирчев в законопроекта се предлага да бъде поддържан обществен лист на глобените лица, който да бъде оповестен в интернет страницата на Министерството на външните работи, за гарантиране на правата на трети лица.
 

 
Миналата седмица в медиите се появи " инструкция ", подписана от първия заместник-ръководител на департамента по имуществото на Москва Елена Юревна Специвцева. На 29 декември м.г. тя е била изпратена до съвета на шефовете на СОК " Камчия ". С нея на членовете му - всички са съветски жители като се изключи досегашния изпълнителен шеф Николай Недялков - е поръчано " да обезпечат свикването на съвета на шефовете ".
 
На всички е поръчано " да гласоподават " за " избирането на Росен Григоров, шеф по ръководството на личния състав в " Лукойл Нефтохим Бургас ", на мястото на Недялков. Поръчано е също Григоров да бъде назначен на трудов контракт " по съвместителство ", което значи, че той ще резервира като главно работно място и директорския си пост в " Лукойл Нефтохим Бургас ".
 
Смяната на изпълнителния шеф на СОК " Камчия " може да се преглежда като индиректно удостоверение на прогнозите, че Русия ще направи опит официално да се освободи от собствеността на курорта " Камчия ", с цел да изпревари приемането на квалифицирания от Надежда Йорданова и Ивайло Мирчев закон за използване на интернационалните наказания и да осуети опитите на българската страна да си върне собствеността върху лагера, именуван постоянно " съветски анклав ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР