Народните представители дълго буксуваха по дневния ред и първо се

...
Народните представители дълго буксуваха по дневния ред и първо се
Коментари Харесай

Депутатите удължиха заседанието си, скандали изядоха времето за законодателни промени

Народните представители дълго буксуваха по дневния ред и първо се скараха поради правния безпорядък, който редица ремонти в Гражданско-процесуалния кодекс основават

Наложи се народните представители да удължат днешното си съвещание, с цел да гласоподават повече законодателни промени. Заради разногласия и кавги те не съумяха да прокарат част от нормативните актове, осведоми.

Депутатите дълго буксуваха по дневния ред и първо се скараха поради правния безпорядък, който редица ремонти в Гражданско-процесуалния кодекс основават.

От ГЕРБ показаха, че промените водят до " юридическа вакханалия " поради множеството ремонти на към този момент редактирани текстове и тъй като безогледно се трансформират редица други нормативни актове.

Остро неодобрение изрази ръководителят на правната комисия Радомир Чолаков:

" Най-хубавото нещо в този закон е последната наредба. Влиза в действие от 1 юли 2024 година, която ви апелирам да гласувате единомислещо и да мислим до 1 юли 2024 година какво вършим, а идващото Народно заседание да не повтаря този парадокс. Моля ви ".

" Всичко, което се случва сега, защото имаше сделка да има парламентарни избори и трябваше да се уреди логаритъмът, по който те да се проведат, в този момент сега ние би трябвало да слагаме каруцата пред коня ", съобщи пък Златан Златанов от " Възраждане ".

С окончателните ремонти беше записано, че заповедното произвеждане става електронно. Съдът към този момент ще може и да отсрочва гражданските каузи, в случай че пълномощникът не може да се яви на правосъдно съвещание по справедливи аргументи.

Повод за скандал в пленарната зала стана и променения на първо четене закон за защитата, който регламентира случаите на присъединяване на въоръжените сили в състава на многонационални военни формирования при осъществяване на интервенции, задачи и други интернационалните начинания на територията на страната.

По време на дебата депутатите Николай Дренчев от " Възраждане " и Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия се скараха поради самолетите Ф-16 и кой по какъв начин е дал своя вот:

" Няколко пъти тук, пред микрофоните, се повтори една измислица, която пиарите на някогашната социалистическа партия измислиха. Втората ескадрила Ф-16 не се е гласувала в никакъв случай в 47-ото Народно заседание ".

" Благодаря, господин Дренчев. Българската социалистическа партия постоянно е гласувала " срещу " самолетите Ф-16, когато " Възраждане " даже ги нямаше на политическата сцена ".

Въпреки че текат последните дни на Народното събрание и редица закони би трябвало да преминат през пленарната зала, депутатите не съумяха да изчерпат днешния дневен ред.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР