Народната певица Янка Рупкина връчи наградите на отличените по време

...
Народната певица Янка Рупкина връчи наградите на отличените по време
Коментари Харесай

Янка Рупкина връчи златен приз на група Латинка от Долна Студена

Народната певица Янка Рупкина връчи премиите на отличените по време на двадесет и петото издание на Фолклорния събор „ Северняшка китка “ в Павликени.

В раздела за достоверен фолклор златен орден и диплом бяха присъдени на певческата група „ Латинка “ от Долна Студена. В продължение на два дни в проявата се включиха повече от 120 групи от цялата страна. „ Северняшка китка “ от години е включен в националния календар на Министерството на културата и минава под патронажа на кмета на Павликени Емануил Манолов.

„ Основната цел на проявата е да се разпространяват българските обичаи и да се запазят в бъдеще от поколенията. Народното творчество е неизчерпаемо благосъстояние за самодейците. Особено значимо е фолклорът да се запази в достоверен тип, без значение от многочислените опити за обработката му. Това е най-важната задача, която са си сложили членовете на групата за достоверен фолклор към НЧ „ Пробуда “, показа секретарят на читалищното настоятелство в Долна Студена Мариана Петкова.

Художественият началник на групата не скри, че конкуренцията е била извънредно оспорвана. Певиците на „ Латинка “ обаче съумяха да изявят с цялостна мощ гения си. Това е второто високо отличие, което печели групата в продължения на месец.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР