Наричат Кубър Педи един от най-необикновените градове в света. Причината

...
Наричат Кубър Педи един от най-необикновените градове в света. Причината
Коментари Харесай

Как се живее на 6 метра под земята ?

Наричат Кубър Педи един от най-необикновените градове в света. Причината – той се намира подземен, в южната част на Австралия. Градът е дом за над 45 националности.

Жителите му са близо 3500 души, които живеят в пространства, издълбани в скалите подземен. Всички те избират този метод на живот, с цел да се спасят от непостижимата жега. На повърхността температурите денем доближават до 50 градуса на сянка.

А подземен има всичко от църкви, музеи, художествени галерии до места за забавление и хотел за туристите, които идват в миньорския град, с цел да усетят тръпката от един по-различен обичай и метод на живот, написа vesti.bg.

В дома на локалните има всички улеснения като кухня, баня, хол, тв приемници, дрешници. Обикновено, пещерният дом се намира на от 2 до 6 метра под повърхността. В града се намира и най-горещото голф игрище в света, на което, с цел да играеш, би трябвало да си донесеш лична настилка.

Кубър Педи е основан при започване на 20-и век от европейски заселници, които идват в пустинята, с желанието да забогатеят.

Освен като града подземен, той е прочут и като " Столицата на опала ".

В него се създава 70% от скъпоценния камък в света. Това е и главният източник на приходи в местността.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР