Наричат ги уменията на живота, меки умения, ключови умения, фундаментални

...
Наричат ги уменията на живота, меки умения, ключови умения, фундаментални
Коментари Харесай

Как ще живеем по-добре: Нов видеокаст ни разкрива уменията на бъдещето

Наричат ги " уменията на живота ", " меки умения, " основни умения ", " фундаментални умения ".

Може би най-вярното от всички е " умения за по-добър живот ". Това са тези пълномощия и качества, които ни построяват като персони и експерти и ни оказват помощ да водим пълностоен, сполучлив и благополучен живот без значение каква специалност изпълняваме и каква житейска роля имаме.

Такива са сериозното и аналитично мислене, умеенето за сполучлива връзка, построяването на персонална мотивация, ръководството на измененията, познанията да отличиш вярната от подправената информация и доста други.

Къде може човек да усвои тези умения? Доскоро този въпрос нямаше еднопосочен отговор. Всеки любопитен и отдаден на развиването си човек трябваше самичък да търси информация по другите тематики или да разчита, че на работното му място ще бъдат проведени такива образования.

Сега към този момент има доста прелестен, вълнуващ и в това време стойностен метод да се научим да живеем по-добре - видеокастът " Уменията на 21 век " , основан от HR екипа на Lidl с водещи Алекс & Алекс.

Кои са Алекс & Алекс

Тя е Александрина Николова. Работата й е да избира чиновници за Регионалното сдружение на Lidl в Равно поле.

Той е Александър Стоичков и също е експерт по асортимент на личен състав в компанията.

Избират ги за водещи на видеокаста, тъй като споделят полезността за учене през целия живот и на процедура виждат по какъв начин владеенето на уменията на 21 век оказва помощ да започнеш мечтаната работа, да се развиваш в нея и да подобриш както своя, по този начин и живота на фамилията си.

Какво ще гледаме в епизодите на " Уменията на 21 век "

Във всеки епизод Алекс и Алекс ще се срещат със експерти от разнообразни области, с които ще разискват в дълбочина другите аспекти от уменията на 21 век.

Темите са взети непосредствено от програмата за вътрешни образования, които Lidl предлага за своите чиновници. А тя има над 96% утвърждение от миналите през нея чиновници!

В епизодите на видеокаста ще бъдат дискутирани тематиките за:
Медийна грамотност Личен брандинг в обществените мрежи (LinkedIn) Умения за сполучливо взаимоотношение и връзка с другите Поставяне на персонални цели и създаване на самодисциплина за осъществяването им Критично мислене Свързаност и основаване на устойчиви взаимоотношения (networking) Аналитично мислене Вземане на решения Growth mindset - създаване на настройка за напредък и развитие Намиране и разчитане на макротрендове на пазара
Какво кара веригата магазини да отвори образованията си за хора и отвън компанията и за какво е значимо да подобряваме освен себе си, само че и средата към нас?

На този и други въпроси за уменията на 21 век дават отговор персонално основният изпълнителен шеф на компанията за България Милена Драгийска и шефът на отдел " Човешки запаси " Катерина Шопова, в .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР