Наричаният растение-чудо шафран, който расте в турския град Сафранболу в

...
Наричаният растение-чудо шафран, който расте в турския град Сафранболу в
Коментари Харесай

Турският шафран Safranbolu получи сертификат за географски произход от ЕС

Наричаният " растение-чудо " шафран, който пораства в турския град Сафранболу в провинция Карабук, е получил регистрация за географски генезис от Европейски Съюз, заяви Рифат Хисарчиклиоглу, ръководител на Съюза на камарите и стоковите тържища на Турция (TOBB).


Хисарчиклиоглу показа новината в профила си в обществената мрежа, като посочи и други артикули от Турция, които също са били сертифицирани.

Заявявайки, че шафранът от Сафранболу е 19-ият артикул от Турция, попаднал в листата, Хисарчиклъоглу сподели: " Първата ни фалшификация, записана в Европейски Съюз, е шафранът Safranbolu. Поздравления за нашата страна ".

Отглеждането на шафран в Сафранболу, характеризиращо се с полусух климат и ниска мокрота, е неразривно обвързвано с климатичните условия на района. Целият развой, в това число засаждането, окопаването и изключително прибирането на реколтата, се прави педантично на ръка. Събирането се прави рано заран, когато шафрановите цветове са към момента във тип на пъпки, което подсигурява запазването на етеричните масла и приемането на първокачествен шафран./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР