Наричан бизнесмен, но и подземен бос. Основен финансов благодетел на

...
Наричан бизнесмен, но и подземен бос. Основен финансов благодетел на
Коментари Харесай

20 задочни обвинения по три дела очакват Васил Божков в България

Наричан предприемач, само че и под земята необут. Основен финансов покровител на футболния клуб „ Левски “, притежател на несъществуващата към този момент „ Национална лотария “ и бележит колекционер на антики. Определяният за най-богат българин Васил Божков бе на % разстояние от това да се трансформира и в народен представител. Той е и измежду първите българи, попаднали под глобите на световния закон " Магнитски ". Още за това кой е Васил Божков, споделя Tеодор Лазаров.

Васил Божков бе в основата на хазартния бизнес у нас. Негови бяха едни от най-разпознаваемите
казина и букмейкърски пунктове. Наричаният " черепа " притежаваше " Националната лотария " по времето, когато търкането на лотарийни билети се бе трансформирало в всекидневие за огромна част от българите. Феноменът с бързата облага от билетчета се популяризира на фона на просперитета на комерсиалната верига „ Лафка “, свързвана импровизирано с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. 10 години по-късно и двата бизнес плана към този момент са в предишното, Пеевски към момента е в политиката, а Божков с 20 обвинявания, зад граница. До през днешния ден.

До преди върху него да се стоварят обвиняванията на прокуратурата, Васил Божков бе фактор в българския футбол. Той е бил притежател и на Левски, и на ЦСКА. В Левски е до 2020 година, когато ненадейно отпътува за Дубай след информацията, че прокуратурата започва наказателно гонене против него. Нарича синия тим „ пленник на политиците “ и даже прави опит да джироса акциите на клуба на тогавашния министър председател Бойко Борисов.

Именно против водача на ГЕРБ, Божков насочи купища обвинявания , откакто се укри в Дубай. От чужбина предприемачът упрекна и някогашния финансов министър Владислав Горанов в рекет. Направи го изобретателно - под формата на комикси с облиците на Шехерезада и Али Баба.

„ Ние ти помогнахме. Ще работиш по този закон и ще ни даваш 20% от облагата. Иначе ще отменим закона. “ - Tова споделя персонажът в комикса, който изобразява някогашния финансов министър Владислав Горанов.

Твърденията на Божков по-конкретно са, че е бил изнудван от Борисов, посредством Горанов. По-късно те се оказаха повода за едно от събитията на 2022-ра година - ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и медийният им консултант Севделина Арнаудова.

Разпространени бяха и фотоси от чатове, за които се твърди, че са сред Божков и Бойко Борисов. В тях се намесва и името на различен политик - Мая Манолова, която съгласно кореспонденцията е желала финансова поддръжка за изборите от хазартния необут.

Отношенията му с тогавашните ръководещи от ГЕРБ се скапаха около закон, предусещащ прекосяването на
лотарията под държавен надзор. Успоредно с приемането на законовите промени, Божков се снабди и с съвсем 20 обвинявания.

От Дубай Божков направи и съвсем сполучлив опит да влезе в политиката . С партията си " Българско лято " той се яви на изборите през 2020г. Изкара и резултат от към 3%, които за малко не го направиха народен представител.

През последните години в обвиняванията си против някогашните ръководещи, Божков постоянно намесваше депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и до скоро основния прокурор Иван Гешев. В онлайн обръщения от персоналния си профила Божков ги наричаше „ хунтата, която ръководи страната “.

В деня, в който Иван Гешев скъса своята оставка като основен прокурор и заприказва против Бойко Борисов, Божков написа: " Понякога разкаялият се виновник може да бъде по-ценен от светец. " А ден по-късно, още веднъж във Facebook, съобщи, че е подготвен да се върне у нас като предпазен очевидец и, че водачът на ГЕРБ има защо да се опасява.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР