Наредба задължава всички, които са поставили външните тела на климатиците

...
Наредба задължава всички, които са поставили външните тела на климатиците
Коментари Харесай

Махат климатиците от фасадите на сградите в София

Наредба задължава всички, които са сложили външните тела на климатиците си по фасадите на постройките, да ги отстранен, заяви БНР.

Документът, който ще се отнася и до преместваемите обекти и рекламата, регламентира и казуса с капещите по тротоарите климатични системи и отвеждането на конденза от инсталациите, както и повдигания от тях непрекъснат звук. При разискването на Наредбата стана ясно, че нискочестотният звук и трептения водят до бодърствуване и разразнителност у хората, като постоянно се стигало и да разпра.

Според специалистите с изключение на за конденза и оттичането му, притежателите и компаниите, монтиращи климатични системи, би трябвало да са задължени да вземат нужните ограничения, свързани с избора, монтажа, употребата и профилактиката на оборудванията, тъй че шумът и вибрациите от работата им да не бъдат доловими от живущите в прилежащи жилища.

Очаква се наредбата да бъде гласувана до края на тази година и да влезе в действие от началото на идната. Всеки притежател ще би трябвало да приведе постройката в сходство с условията до избран период и за своя сметка

.Главният проектант на София Здравко Здравков изясни, че наредбата за градската среда е пилотна за София, а в следствие ще бъде направена сходна Наредба за цяла България. В нея ще бъдат посочени съответните цветови решения, метода за разполагане на рекламата, местата за фасадно осветяване, местата за разполагане на климатици и детайли по тези здания. По думите му в началото стандартите ще бъдат приложени на улиците "Граф Игнатиев ", "Шишман ", и "6-ти септември ". Здравков означи, че задачата е постройките да върнат достоверния си облик. Главният проектант на София добави още, че е основан и "шрифт на София ", наименуван "София санс ".

Той ще се употребява за надписването на всички рекламни и осведомителни детайли. Той разясни също по този начин, че ще се зададат и стандарти за настилките и градската мебел. За задачата ще бъде въведено зониране. По време на доклада си основният проектант на София Здравко Здравков акцентира, че от 2 години не се издават позволения за градеж без да са завършили процедурите по отчуждаване и даряване на улицата. По думите му в резултат на тази политика през 2017 година има дарени над 50 хиляди кв. м. дарени, а през 2018 година те са 73 хиляди кв. м.

До момента през 2019 година са дарени към 15 хил.кв.м. Ахт. Здравков посочи още, че от началото на годината са отстранени над 100 рекламни детайла. "До края на годината имаме задачата да приключим тематиката за противозаконните рекламни детайли в София ", разясни той. Здравков означи, че единствено за предходната седмица са отстранени 20 рекламни детайла.

"От началото на моя мандат са отстранени над 500 рекламни детайла ", посочи Здравков. Той акцентира, че тематиката с архитектурния конкурс на св. "Неделя " е извънредно значима, като към този момент има 14 претендента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР