Наред със стилистите, операторите и стотиците други специалисти, които помагат

...
Наред със стилистите, операторите и стотиците други специалисти, които помагат
Коментари Харесай

Холивуд търси консултанти по COVID-19 за снимачните площадки

Наред със стилистите, операторите и стотиците други експерти, които оказват помощ да се случи чудото на киното и малкия екран, Холивуд разчита и на нов тип специалисти за бъдещите продукции - консултанти по Ковид-19, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Пандемията от новия ковид накара продуцентите, филмовите студиа и професионалните сдружения в промишлеността да търсят експертен съвет по какъв начин безвредно да отворят още веднъж снимачните площадки, които замряха по целия свят в средата на март.

Търсят се епидемиолози и други специалисти по публично здраве, които да разработят детайлни тактики за работата на огромните екипи. Те работят на лимитирани пространства, за гримьорите, прекарващи часове лице в лице със звездите и за актьорите, които се прегръщат, целуват и влизат в ръкопашен пердах на снимачната площадка.

Спирането на работата нанесе тежък финансов удар на киноиндустрията, както и на градове като Лос Анджелис, които се облагодетелстват финансово от продукциите. Възобновяването на работата в промишлеността е значимо за фирмите, в това число Нетфликс инк, Уолт Дисни Ко и други, които се нуждаят от нови стратегии, с цел да запазят аудиторията си.

Снимачните площадки в Съединени американски щати към момента са празни, само че фотосите бяха възобновени в Република Корея, Австралия, Швеция и Нова Зеландия, където тази седмица се възвръща работата по " Аватар 2 " на Джеймс Камерън.

Хората в промишлеността чакат при възобновяване на фотосите да се работи с по-малобройни екипи, постоянно подлагане на проби, да бъдат обезпечени дезинфектанти за ръце на всички места, както и да се употребяват компютърно генерирани облици вместо снимането на огромни тълпи от хора в продукциите.

Сценаристът и режисьор Тайлър Пери бе измежду първите, които оповестиха, че възобновяват работа. Той има намерение да стартира фотоси на две поредици по тв Би И Ти на 8 юли в своето студио в Атланта.

Компексът на Пери, ситуиран върху 330 акра, предлага и настаняване, където хората могат да бъдат изолирани, с цел да се попречи на разпространяването на новия ковид.

Пери акцентира в ревю от тридесет и една страници, че разполагаем е " цяло село от личен състав, лекари, епидемиолози, юристи, представители на профсъюзи, на актьорите, на членовете на снимачния екип, застрахователи и доста други блестящи мозъци ", с цел да се подсигурява сигурността по време на фотосите.

Сред тях е доктор Карлос дел Рио, специалист по инфекциозни заболявания в университета Емъри, който споделя, че е посъветвал всички членове на снимачния екип и участниците в продукцията да бъдат подложени на тест за новия ковид при започване на фотосите и най-малко един път по време на идващите две седмици, които ще прекарат в студийния комплекс.

Дел Рио е дал рекомендации и за хигиената и други ограничения за отбрана, въпреки да отбелязва, че нищо не дава гаранция от 100 %. " Може да не успеем да опазим ковид изцяло отвън снимачната площадка ", споделя той. " Но не мисля, че е допустимо просто да си кажем, че ще чакаме вирусът да си отиде или да се сдобием с ваксина, тъй като това може да ни отнеме и две години ", добавя Дел Рио.

Профсъюзите на актьорите и чиновниците от снимачните екипи, в това число и Гилдията на режисьорите в Америка, са наели специалисти от Харвард и университета на Калифорния, с цел да им оказват помощ да сформират нови инструкции за работа.

Всички погледи в този момент са вперени в губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм, който събира мненията на представители на промишлеността и профсъюзите, с цел да сформира и разгласява още тази седмица протоколи за работа на снимачните площадки в кино и тв промишлеността.

Актьорите също наблюдават зорко тематиката. Актрисата Анна Кендрик сподели в изявление, лансиращо сериала " Любовен живот " по Ейч Би О Макс, че е чула някои хрумвания, които й звучат по този начин, като че ли са дело на " някой, който в никакъв случай не е бил на снимачната площадка ".

" Опитът ми сочи, че ние, на снимачните площадки, не сме просто огромна група хора на едно място, както на летището да вземем за пример. Ние всички знаем, че сме един екип и всеки се пробва да пази другия. Смятам, че може да се направи, само че към момента не съм чула някакви доста положителни решения ", сподели тя.

" Справянето с ковид е комплицирано в малкия екран, тъй като доста от ангажираните са фрийлансъри ", споделя доктор Пол Личфийлд, експерт по трудова медицина, който е оказал помощ в създаването на разпоредбите за работа в телевизионните мрежи във Англия. " Хората се движат напред-назад сред продукции в разнообразни компании. Така че би трябвало да сме сигурни, че разпоредбите във всички са идентични ", споделя той.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР