Нарастват опасенията, че азиатските стършели може да са оцелели през

...
Нарастват опасенията, че азиатските стършели може да са оцелели през
Коментари Харесай

Азиатски стършели: Най-ранното наблюдение на убиец на пчели в Обединеното кралство предизвиква страх, че гнездата може да са били пропуснати

Нарастват опасенията, че азиатските стършели може да са оживели през бруталната зима, откакто по-рано този месец беше хванато насекомо - най-ранният инвазивен тип в миналото е бил виждан в Обединеното кралство.

Стършелите, които убиват и изяждат медоносни пчели, сеят безпорядък в континентална Европа и специалистите се притесняват, че са се открили в Обединеното кралство. Миналата година имаше рекордни 57 доказани наблюдения на азиатски стършели, което е повече от два пъти повече от предходните седем години взети дружно.

Сега Министерството на околната среда, храните и селските въпроси удостовери, че стършел е бил хванат на 11 март, откакто е видян в Аш в Кент. Дори предходната година първият стършел беше забелязан чак на 11 април - месец по-късно в календара. Беше доказано, че екземплярът е азиатски стършел, откакто беше оценен от специалисти в лаборатория.

Пчеларите са загрижени, че все по-голям брой гнезда може да са били пропуснати, което е разрешило на плодовити...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР