Нарастващото напрежение около миграцията е резултат от неадекватното европейско сътрудничество,

...
Нарастващото напрежение около миграцията е резултат от неадекватното европейско сътрудничество,
Коментари Харесай

Еврокомисар: Нидерландия трябва да оттегли миграционните жалби и да прекрати блокадата на България

Нарастващото напрежение към миграцията е резултат от несъответстващото европейско съдействие , сподели Маргаритис Схинас , европейски комисар по убежището и миграцията, в изявление за AD, пишат нидерландски медии.

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс също изиска повече схващане при приемането на търсещите леговище. 

" В Холандия хората могат да кажат " цялостно е ", сподели гръцкият еврокомисар. " В Италия не желаят да одобряват всички, които са избавени от морето, тъй като това няма край. Гръцкият проблем е, че всички остават на островите и никой не идва да им подаде ръка. " Той сподели, че тези проблеми са резултат от неналичието на европейско съдействие .

Европейският пакт за миграцията, по който се работи сега, би трябвало да има три съставния елемент , съгласно Схинас. Държавите, от които идват мигрантите, би трябвало да бъдат уверени да одобряват назад отхвърлени търсещи леговище. Второ, би трябвало да има вложения в граничния надзор и процедурите за леговище. Последното изискване е заслужено систематизиране на търсещите леговище във всички 27 държави-членки на Европейски Съюз.
анкета
Как да отговорим на „ не “-то за Шенген?
Да пазим по-добре границата Да създадем правосъдна промяна Да желаяме Европейска комисия да натисне Нидерландия Да бойкотираме вузовете в Нидерландия и Австрия Да забраним на нидерланските туристи да почиват у нас
Да пазим по-добре границата

Да създадем правосъдна промяна

Да желаяме Европейска комисия да натисне Нидерландия

Да бойкотираме вузовете в Нидерландия и Австрия

Да забраним на нидерланските туристи да почиват у нас

Според Схинас горна граница на броя на мигрантите, които Холандия може да поеме годишно, както се разисква сега в страната, би била ненужна с новия пакт за миграцията. " Уверен съм, че числата ще станат управляеми, откакто построим тази триетажна " къща ". Сега контрабандистите на хора тласкат от ден на ден и повече хора в Европа, тъй като знаят: Европа по този начин или другояче няма система. Те се възползват от нашите недостатъци.``

Една от ограниченията , които съгласно Схинас фактически биха укрепили външните граници, е разширението на безграничната Шенгенска зона с Румъния и България .

Холандия е срещу присъединението към България. Схинас смята, че това е безпричинно .

" Не желая да чета лекции на никоя страна, само че няма справедлива причина да се противопоставим на присъединението . Румъния и България направиха всичко, което поискахме от тях и доста повече . Страните са доста по-подготвени от някои сегашни страни от Шенген ".
 И публично: Оставаме отвън Шенген, Хърватия получи вход от 2023 година
И публично: Оставаме отвън Шенген, Хърватия получи вход от 2023 година

Австрия и Нидерландия блокираха решението за нас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР