Нараства напрежението и недоволството на туристи и шофьори на камиони,

...
Нараства напрежението и недоволството на туристи и шофьори на камиони,
Коментари Харесай

Пак опашка за влизане в Гърция

Нараства напрежението и недоволството на туристи и водачи на камиони, пътуващи за Гърция през граничния пункт „ Кулата-Промахон “, съобщи БНР. Километрични са опашките от леки и товарни коли, които са блокирани на автомагистрала „ Струма “.
Колоната от чакащи леки коли и тежкотоварни коли към този момент е след отбивката за Петрич. Към Гърция пътуват доста фамилии с деца. Всички са блокирани на автомагистралата и не могат да излязат от опашките.
Чакането с часове и горещото време изнервиха пътуващите и недоволството пораства. От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи обявиха, че не могат наложително да стопират колите в регионите, където има паркинги. Екипи на полицията също са на магистралното трасе:
“Създадена е организация, като товарните коли са престроени в спешната лента, леките коли са в междинната лента за придвижване, а лявата е свободна за коли със специфичен режим на придвижване “.
Причината за извънредно натовареното придвижване към “Кулата- Промахон “ е поради затварянето от гръцка страна на три от граничните пунктове за прекосяване на туристи.
Освен това Гърция не пропуща леки коли и рейсове на границата си с Република Северна Македония. Не е ясно докога ще бъде отворен и пунктът „ Маказа “. Така целият туристически трафик от Събрия, Македония, Румъния и България се насочва към най-сигурната точка за влизане в южната ни съседка.
Нашите гранични екипи работят с цялостен потенциал, само че прекосяването се затруднява от инспекцията на документите, изискуеми от гръцките гранични управляващи и в пъти нараствания туристопоток, съобщи Лора Любенова от Гранична полиция.
Има действителна заплаха обстановката да стане още по-сложна към края на седмицата, предизвестиха работещи на граничния пункт.
Все още граничният с Гърция пункт “Маказа “ работи, макар формалната информация за неговото затваряне от 1 юли.
Очаква се заповедта на управляващите по какъв начин ще продължи активността му. На този стадий трафикът е спокоен.
На пункта " Маказа " не престават да идват коли. Според пътуващи прекосяването в Гърция става единствено с персонална карта.
Не се изискват заявления и QR-кодове. Междувременно хотелиери от региона на гръцкия град Комотини се оповестиха срещу затварянето на " Маказа “. Според тях, това ще нанесе тежък удар на туризма и ще сложи в изолираност локалния бизнес.
От Асоциацията на хотелиерите настояват, че към този момент има всеобща анулация на резервации от български туристи и сезонът в тази част на страната е пред неуспех. Те са изпратили и писмо до премиера Кириакос Мицотакис с искане за незабавни ограничения.
Вижте още:
От 1 юли влизаме в Гърция единствено през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР