Напуснах ГЕРБ поради много причини, натрупани във времето. Не съм

...
Напуснах ГЕРБ поради много причини, натрупани във времето. Не съм
Коментари Харесай

Джема Грозданова: Напуснах ГЕРБ по много причини, не за да отида в проекта на Цветан Цветанов

" Напуснах ГЕРБ заради доста аргументи, насъбрани във времето. Не съм напуснала партията, с цел да отида в плана на Цветан Цветанов, само че това беше най-естественото решение, което взех " - това съобщи някогашният народен представител от ГЕРБ и ръководител на Комисията по външна политика в Народното събрание Джема Грозданова. Така тя разяснява аргументите да се раздели с ръководещата партия, след което стана един от учредителите на новия политически план на Цветанов " Републиканци за България “.

" Хората, които даже малко ме познават, знаят, че съм доста толерантен и уравновесен човек, а тези, които ме познават повече, знаят, че когато взема решение, то е необратимо и дефинитивно ", добави Грозданова.

Тя описа, че е получила и благодарности, и упреци от някогашните си към този момент съпартийци.

„ Административният секретар на партия ГЕРБ Цветомир Паунов, благодарейки ми, даде укор към мен и региона ми, че не впрягаме целия си интелектуален капацитет да работим против десните партии. Аз желая да си подпомагам, не да работя против десните “, изясни някогашната депутатка.

Друга причина е нейната битка против разрушаването на монумент на културата край мястото, където живее.

„ Всяка година на 17 септември в Деня на София слушах, че би трябвало да се пази духът на остаряла София. 4 години се молех на Столична община да приключи един противозаконен градеж “, посочи Грозданова.

Тя изясни, че преди да си тръгне от ГЕРБ, е потърсила „ по-елегантния “ метод да напусне партията , като кандидатства за началник на представителството на Еврокомисията в София.

„ Затова приказвах с Борисов година по-рано. Той се съгласи и от този момент не сме имали диалог “, разяснява тя.

Тя разяснява, че след българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, тематиката европейска и външна политика е изчезнала напълно от българския парламент.

„ Не мога да кажа за какво. Смятам, че правилникът на Народното събрание не се извършва, тъй като на всеки 6 месеца като народни представители имаме правото да чуем какво прави изпълнителната власт в европейските препоръки. Има нужда от отчитане на резултати и говорене за цели, които България има в дадени ръководи “, акцентира тя.

За работата с Цветан Цветанов

Грозданова изясни, че се познава с Цветан Цветанов от 2005-2006 година Тя посочи, че не е персонално близка с него, в никакъв случай не е ходила у тях и в този момент също ще съблюдава отдалеченост. Призна обаче, че от години е ортодонт на децата му.

По думите ѝ от самото начало е работила добре с него и в този момент още веднъж ще се опита да го направи.

„ Цветанов постоянно е бил индивидът, който е понасял негативите в партията. Сега се случва същото. Той е довел повече от 60% от хората в ГЕРБ и е направил оптималното за структурите. Това не значи, че в този момент те ще се причислят към новия план. Няма кой да вземе някого, в случай че той не желае “, добави тя, като по думите й той е напуснал партията почтено.

И продължи: „ Нека да Ви попитам – когато „ неприятният Цветанов “ си потегли, дали нещата са по-добре в партията и в парламентарната група? Не са по-добре. Това беше метод на ръководство и фасон на работа, който, считам, че той е осъзнал в този момент, че би трябвало да бъде изменен. Нека не забравяме, че Цветанов не е бил първият човек в партията “.

В отговор на въпрос тя съобщи, че не я тормози първокласният апартамент с асансьор на някогашния втори в ГЕРБ и счита, че той го е придобил законно, както самичък увери.

Грозданова е признателна, че е останала в партия ГЕРБ, тъй като е видяла разликата сред силата и мотивацията, която е имало при председателството и по-късно.

„ Защитавала съм престижа на България и в никакъв случай не съм работила нито за Цветанов, нито за Борисов. Никой през тези години не е вдигнал телефона или ми е писал есемес, с цел да ми каже какво да върша, което значи, че съм си вършела работата “, сподели още тя.

Грозданова акцентира, че има " брошки на ревера на ГЕРБ “, които не могат да бъдат пропуснати . Като образец даде невъзможността на България да ратифицира съглашението за търговия с Канада, което, съгласно нея, приказва, че към момента сме в областта на протекционизма и не желаеме да търгуваме свободно.

„ Не се присъединихме и към пакта за миграцията на Организация на обединените нации, както и към Истанбулската спогодба “, уточни тя и съобщи, че ще продължава да отстоява позицията си.

По мотив митингите Джема Грозданова разяснява, че фрагментацията в идващия парламент ще е огромна и компромисите измежду политиците ще са налице. Тя не чака бъдещите няколко Народното събрание да бъдат дълготрайни.

„ Подкрепям митингите. Смятам, че българският парламент не е задоволително законен, с цел да взима решения сега. Да, би трябвало да има оставка “, безапелационна бе едно от някогашните лица на ГЕРБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР