Напреженията в търговската политика, включително неотдавнашната рязка ескалация на търговската

...
Напреженията в търговската политика, включително неотдавнашната рязка ескалация на търговската
Коментари Харесай

Агенция Фич намали прогнозите си за растежа на водещите световни икономики

Напреженията в комерсиалната политика, в това число неотдавнашната внезапна ескалация на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай и забележителните опасности от Брекзит без договорка утежняват световните стопански вероятности, се показва в разбор на рейтинговата организация " Фич " (Fitch Ratings).

В актуализация на прогнозите си за световната икономическа вероятност, " Фич " направи обилни проверка в низходяща посока на оценките си за растежа на Брутният вътрешен продукт на Китай и на Еврозоната през идващите 12 до 18 месеца, както и известна низходяща проверка на оценките си за Съединени американски щати.

Кредитната организация към този момент чака темпът на стопански напредък в Китай да спадне до 6,1% през тази и до 5,7% през 2020 година по отношение на предишни оценки от юни за напредък надлежно от 6,2% и от 6,0%. Основна причина за утежняване на вероятностите в Китай за идващите 12 до 18 месеца е комерсиалната политика и по-конкретно тарифната война със Съединени американски щати.

" Фич " залага на напредък на Брутният вътрешен продукт на еврозоната от 1,1% през тази и през идната година при предходни прогнози за агресия от 1,2% за 2019- и от 1,3% за 2020-а година.

Прогнозите за икономическия напредък в Съединени американски щати са също понижени до 2,3% през 2019 (от 2,4% през юни) и до 1,7% през идната година (от 1,8% през юни).
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР