Напрежението в залата ескалира след взаимни обвинения между бившия премиер

...
Напрежението в залата ескалира след взаимни обвинения между бившия премиер
Коментари Харесай

Взаимни обвинения между Кирил Петков и номинирания за енергиен министър Николай Павлов

Напрежението в залата ескалира след взаимни обвинявания сред някогашния министър председател Кирил Петков и сегашен съпредседател на " Продължаваме Промяната " и номинирания за енергиен министър Николай Павлов.

" Преди 1 година господин Кирил Петков и кръг, които се самопровъзгласиха за специалисти сътвориха една гигантска неистина по какъв начин управлението на " Булгаргаз " и аз сме спрели и лимитирали азерския газ. Това беше направено и беше тиражирано в българското общество, а отвън рамките на страната, с цел да мога да бъда отхвърлен от длъжността, която заемах и с цел да могат да влязат медиаторите, които заграбиха стотици милиони левове на гърба на българския консуматор ", съобщи Николай Павлов.

" С анекса, който той беше подписал, се отхвърли от две трети от количеството на евтиния азерски газ в интерес на " Газпром ", с аргумента, че този газ не може да тече по никоя друга тръба, с изключение на по новата гръцка връзка, която още не е построена. За страдание обаче на 1 юли този аргумент беше сгромолясан. Означава, че когато той е подписал този контракт, знаел е, че това количество може да мине по съществуващата тръба, само че е избрал да подпише контракт с " Газпром " за тези количества, вместо с азерите, на тройна цена ", разгласи Кирил Петков от " Продължаваме Промяната ".

" Препоръчвам ви да не атакувате Николай Павлов, тъй като той в действителност е очевидец по това дело против вас и това е повода за вашата офанзива към него. Ако Николай Павлов стане, вие ще лежите ", обърна се към Кирил Петков Делян Добрев от ГЕРБ.

Аргументите на двете страни - вижте в директното включване на Николай Минков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР