Напрежението се нагнетява излишно. В най-голям процент от случаите децата

...
Напрежението се нагнетява излишно. В най-голям процент от случаите децата
Коментари Харесай

Лекар: Напрежението се нагнетява излишно

„ Напрежението се нагнетява ненужно. В максимален % от случаите децата до 10 години се заразяват от родителите си. Сега всеки може да си купи от аптеката антигенен тест. Когато са положителни, родителите вършат тест и на децата си. Ако се окаже, че са инфектирани, родителите желаят незабавно да ги настанят в болница, тъй като не са сигурни, че ще се оправят у дома, не че детето е тежко болно. Децата, които имат потребност от О2, са не повече от 20% от всички, които желаят да влязат в болница “.

Това разясни пред БНР проф. Светлана Велизарова, шеф на детското поделение на белодробната болница „ Св. София “ в столицата. И акцентира, че не всички приети в болница се нуждаят от болнична помощ действително.

„ Доболничната помощ не прави значително така наречен „ патронаж “, по тази причина хората желаят да са сигурни, че ще бъдат под лекарско наблюдаване “.

Пазейки себе си, родителите пазят децата си, уточни доктор Велизарова в предаването „ 12+3 “ и добави:

„ Не съм огромен последовател на локдауна. Това е въздушно-капкова зараза и като всяка такава има своя ход и може да бъде планувана. Да, можем да спрем ковид, в случай че всички се затворим 20 години у дома и никой на никое място не излиза. Всеки локдаун води до удължение на това, което ни следва. Тъй като се забавя инфекциозността на ковид, до момента в който сме в изолираност, то той стартира да мутира “.

Според лекаря огромният проблем на пандемията е, че никой на никого нищо не изяснява.

„ Оказа се, че хората повече имат вяра на фейсбук, в сравнение с формалните управляващи. Защото през днешния ден управляващите споделят едно, на следващия ден друго, след пет дни напълно друго. Лекарите би трябвало да бъдат извънредно ултимативни във връзка всяко едно решение и то да бъде безусловно аргументирано, и то от научна позиция “.

По думите на доктор Велизарова не е потребно по време на пик на епидемията човек да се ваксинира, „ тъй като вместо да изпишем вежди, можем да избодем очи “.

„ Нямаме потребен ход. Просто изчакваме да мине вълната “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР