Напрежението се изостря след атентата срещу главния прокурор!Взривът с кортежа

...
Напрежението се изостря след атентата срещу главния прокурор!Взривът с кортежа
Коментари Харесай

Експерт посочи невиждана драма след атентата срещу Гешев

Напрежението се изостря след атентата против основния прокурор!

Взривът с кортежа на Иван Гешев отекна с последствия в управлението на прокуратурата, които не сме виждали. Това разяснява в " Още от деня " Андрей Янкулов, специалист в Антикорупционния фонд.
-->
По думите му при последните трима основни прокурори не е имало открита форма на опълчване от страна на заместител основен прокурор към основен прокурор, каквато следим в този момент.

" Борислав Сарафов излезе с остра позиция по отношение на основния прокурор Гешев, непосредствено го укори, че прокуратурата се намира на политическия терен ", добави Янкулов.

Според него би трябвало да мине известно време с цел да се преценяват аргументите за спора сред Иван Гешев и неговия заместител Борислав Сарафов.

" Съвсем умерено може да се касае за нещо мимолетно по отношение на съответния случай, развиването на който сложи заместник-главния прокурор в отрицателна социална светлина. И по този метод в този момент да се пробва да почисти потърпевшия си обществен имидж, само че да няма сериозен разлом сред него и основния прокурор ", разяснява специалистът.

Андрей Янкулов предложи Висшият правосъден съвет да прегледа упреците на Борислав Сарафов към Иван Гешев.

" Това е невиждан укор от страна на един началник в прокуратурата за политическо позициониране на институцията. Висш съдебен съвет би трябвало неизбежно да прегледа тези упреци, да запита Сарафов какво тъкмо има поради. Борислав Сарафов би трябвало да изясни в по-голяма конкретика какво има поради. И мястото, където би трябвало да го изясни, е Висш съдебен съвет. Притеснителна е и намесата на основния прокурор в следствието на случая. Висш съдебен съвет и неговата прокурорска гилдия би трябвало да откри отговорите на тези въпроси ", сподели Янкулов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР