Напрежението с Турция ускорява решението на гръцкото правителство да увеличи

...
Напрежението с Турция ускорява решението на гръцкото правителство да увеличи
Коментари Харесай

Увеличават срока на военната служба в Гърция

Напрежението с Турция форсира решението на гръцкото държавно управление да усили военната работа до препоръчаните 12 месеца от сегашния период от 9 месеца. Министърът на защитата Никос Панайотопулос приказва за идното нарастване на конференция през днешния ден, съобщи порталът „ Толкинг Грийс”.
„ Политическото и военното управление са решени да защитят правата и суверенитета на Гърция “, сподели министърът, добавяйки, че увеличената военна работа в композиция с набирането на професионални бойци и офицери доста ще ускори гръцките въоръжени сили.
Според информация в медиите Генералният щаб се чака да показа съответните оферти за увеличение на военната работа през
Премиерът Кириакос Мицотакис приказва по въпроса през септември и сподели, че нарастването няма да надвиши една година.
Има и хрумвания за увеличение на наложителната военна тегоба за младежите, навършили 18 години. Гръцкият министър председател акцентира нуждата от новобранци, които да развият умения, които ще им бъдат потребни в живота след армията.
Миналият месец министър-председателят беше споделил, че въпросите би трябвало да бъдат сложени преди всичко в публичния спор, само че изказванията на Панайотопулос в неделя бяха разбрани от медиите като явен сигнал за увеличение на военната работа.
Според информация в медиите нарастването ще засегне Сухопътните войски и може да влезе в действие през януари или март 2021 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР