Напрежението между партньорите в управляващата коалиция ескалира по различни теми.Кой

...
Напрежението между партньорите в управляващата коалиция ескалира по различни теми.Кой
Коментари Харесай

След ескалацията на напрежението в коалицията в НС: Предстои среща на лидерите


Напрежението сред сътрудниците в ръководещата коалиция ескалира по разнообразни тематики.

Кой ще ръководи Българска национална телевизия? Как Агенцията за пътна инфраструктура ще се разплати за към този момент издигнати и ремонтирани пътища? Кой ще влезе на овакантените места в Съвет за електронни медии? Как ще бъде определен новия общоприет шеф на Българска национална телевизия? Ще има ли нов медиен закон? Каква ще бъде законодателната стратегия?

Това са все тематики, които в неделя ще бъдат разисквани от четиримата водачи в обединението, научи bTV. Тази форма на връзка ще бъде прилагана регулярно всяка неделя, с цел да се тушират авансово проблемите, които пораждат.

Този петък обаче по време на блицконтрола в Народното събрание част от тези тематики провокираха нови кавги.

Движение за права и свободи попита правилно ли е, че министър председателят самичък има намерение да реши македонския въпрос, а той отговори, че това ще се случи единствено със глобата на Народното събрание.

„ Aз като министър председател по никакъв метод нямам правото, нито ще се пробвам да направя каквито и да е сделки. Всяко едно решение би трябвало да се случи с цялостно обединяване, освен в ръководещата коалиция, само че и с опозицията “, съобщи Петков.

На блицконтрола министър председателят получи и въпрос за проблема с меморандума с „ Джемкорп “.

„ Дали бихте упълномощили порверка на държавна организация за сигурност да ревизира дали вицепремиерът Асен Василев е получавал в негова офшорна сметка средства от лице, обвързвано с „ Джемкорп “, попита Десислава Трифонова от ГЕРБ.

„ Отговорът на този въпрос е доста елементарен – не “, съобщи сбито министър председателят.

Кирил Петков посочи, че е разпоредил цялостна инспекция за пет години обратно какви акции има в компанията, с която държавното управление подписа меморандум за 1 милиарда вложения в чиста сила. Междувременно с гласовете на " Продължаваме промяната " Народното събрание за втори ден остави без решение по какъв начин АПИ да се разплати за към този момент издигнати пътища.

„ ИТН “ напуснаха пленарната зала в символ на митинг, а министър председателят изиска да има надзор върху заплащането на над 1 милиарда лв. за компаниите за поддържане на пътищата.

Темата остана за разискване от депутатите идната седмица.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР