Напрежението между Има такъв народ“ и Продължаваме промяната“ е притеснително.

...
Напрежението между Има такъв народ“ и Продължаваме промяната“ е притеснително.
Коментари Харесай

Нинова призна за напрежение в коалицията, което е притеснително |

Напрежението сред „ ИТН “ и „ Продължаваме промяната “ е притеснително. Основната причина за това са номинациите за шеф на Българска народна банка, съобщи вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова по бТВ.  

Споразумението държи обединението и държим то да се съблюдава. Българска социалистическа партия не спорим за постове, не се караме за пари и контракти, коментира лидерът на партията. 

Тя подсети, че една от алените линии за партията е България да не дава военна помощ на Украйна. „ Ако се стигне до такова решение, ние се отдръпваме. Законите в България са такива, че дефинитивно би трябвало да се подпишат документите от министъра на стопанската система и индустрията. Заявявам изрично за следващ път – не бих си поставила подписа под това. Ние желаеме войната да спре, желаеме мир и успокоение. Няма по какъв начин, когато искаш мир, да снабдяваш страните във войната да не престават да се убиват “, заяви Корнелия Нинова.

По думите ѝ основни за Българска социалистическа партия са тематиките за цените, инфлацията и приходите. Министърът на финансите Асен Василев е упълномощил на специалисти от министерството да проучат вероятните разновидности за понижаване на Данък добавена стойност на някои артикули и калкулации за финансовите измерения на разнообразни ограничения, които да оказват помощ на хората на фона на възходящите цени и инфлацията, сподели още Нинова.

От думите й стана ясно, че Българска социалистическа партия е срещу заледяване на размера на минималната заплата. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР