Напрежение в Гълъбово и региона заради Брикел. 1400 работници са

...
Напрежение в Гълъбово и региона заради Брикел. 1400 работници са
Коментари Харесай

Работници заплашват с протести заради неясното бъдеще на ТЕЦ "Брикел"

Напрежение в Гълъбово и района поради " Брикел ". 1400 служащи са подготвени да излязат на улицата заради неналичието на изясненост към бъдещето на централата.

Тя беше краткотрайно спряна поради потребление на неразрешено гориво.

Снимка: bTV
Разрешение за възобновяване на работата ѝ няма, макар че инспекция на ековластите демонстрира, че нарушаванията са отстранени.

Евтимия Бързинска е шеф промяна в „ Брикел”. Снощи за следващ път е съобщила на сътрудниците си, че няма да работят.
След прекъсването на " Брикел ": Не е ясно по кое време сдружението ще работи още веднъж Гражданите не желаят да се горят отпадъци, които са рискови за тяхното здраве
„ В шест и половина се постанова да им кажа отново, че разпущам промените, без да мога да им дам някакъв отговор по кое време и за какво ще бъдем пуснати”, съобщи Евтимия Бързинска, шеф промяна в „ Брикел”.

Снимка: bTV
От прекъсването на „ Брикел” ще бъдат наранени и четири топлофикационни сдружения - за тях централата обезпечава главното им гориво.

„ В Гълъбово всички учебни заведения, детски градини, всички други публични здания се отопляват с парното, което идва от Топлоелектрическа централа „ Брикел”, изясни Светла Боянчева - ръководител на ОБС – Гълъбово.

Жителите на Гълъбово не са съгласни да избират сред чист въздух и самун.

Разрешение за възобновяване на работа няма, макар че установените нарушавания са отстранени, обявиха от централата.
РИОСВ-Стара Загора издаде акт за прекъсване на Топлоелектрическа централа " Брикел " Мярката е наложена поради открито потребление на забранен тип гориво
„ Ние нямаме отговор от Министерството на околната среда и водите какво би трябвало да създадем оттук нататък да бъде вдигната административната мярка за прекъсването на „ Брикел”, сподели Янилин Павлов - изп. шеф ма „ Брикел”.

От Министерството на околната среда и водите обявиха за bTV, че им би трябвало време, с цел да се срещнат с резултатите от инспекцията и идната седмица ще оповестят дейностите си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР