Напрежение тлее преди страна на новата сесия на парламента. Поводът,

...
Напрежение тлее преди страна на новата сесия на парламента. Поводът,
Коментари Харесай

Желязков търси обяснение от Тагарев за гаф при освещаването на бойните знамена, Гуцанов иска оставка

Напрежение тлее преди страна на новата сесия на Народното събрание. Поводът, ръководителите на парламентарни групи не са били поканени на освещаването на бойните флагове на Богоявление, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще изиска пояснение от министъра на защитата Тодор Тагарев за какво предложения са получи единствено ръководителят и зам.-председатели на Народното събрание.

" Бях осведомен за това. Предполагам, че става въпрос за недовиждане. До в този момент в Народното събрание не е имало казус да не бъдат поканени всички народни представители на такива празници. Аз ще желая нужната информация, с цел да се реши дали става въпрос за недовиждане, или става въпрос за по-особено отношение от страна на уредниците. Би било необичайно, в случай че нямаме тази информация и претекстовете за това. Не е имало различен подобен случай на Богоявление ", разяснява ръководителят на Народното събрание.

Коментар направи и депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов, който е във Виетнам дружно с Желязков и парламентарна делегация.

" Ако това е по този начин, това е неуместна обстановка. Защото за следващ път този човек демонстрира, че е рисков за националната сигурност на страната и колкото по-бързо си тръгне от позицията министър, толкоз по-добре. Недопустимо е един министър на защитата да се държи по този възмутителен метод. Надявам се, че този човек да си тръгне преди ротацията. Колкото по-дълго стои, толкоз по-опасно за за страната ни. И освен това, което се е случило на Богоявление, в случай че, несъмнено, е по този начин при освещаването на знамената, само че и с всичките дейности, които се направиха в региона на защитата ", съобщи депуратът от Българска социалистическа партия.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР