Напрежение на заседанието на Столичния общински съвет. Групата на ГЕРБ-СДС

...
Напрежение на заседанието на Столичния общински съвет. Групата на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

ГЕРБ и екипът на Терзиев спорят имало ли е чистка в Столична община

Напрежение на съвещанието на Столичния общински съвет. Групата на ГЕРБ-СДС и кметът Васил Терзиев влязоха в спор имало ли е чистка в общината.

От групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет насочиха обвинявания към кмета на София Васил Терзиев, че 325 чиновници са освободени от общината и районните администрации. По думите на Георги Георгиев към 10% от чиновниците в общината са освободени. Такъв бил процентът на освободените и в районните администрации.

„ Терзиев съобщи по време на акцията, че няма да има чистка, а 325 чиновници са освободени. Това е коствало на софиянци 1,4 млн. лева обезщетение за заплати “, осведоми Георгиев.

По думите му това са 700 заплати по 2 хиляди лв. обезщетение и уточни, " лъжата в акцията, че няма да има чистка ".

„ Най-добре се работи с числа и с обстоятелства “, съобщи кметът на Столична община Васил Терзиев, откакто групата на ГЕРБ-СДС в локалния парламент го упрекна в административна чистка.

Терзиев даде думата на заместник-кмета по финансите Иван Василев, който изнесе точни обстоятелства. Василев заяви, че в Столична община има 1442 позиции щатно разписание.

„ 128 чиновници са напуснали Следствен отдел към окръжна прокуратура от встъпването в служба на новата администрация, или 8,9%. От тези 128 чиновници, 37 поради постъпване на работа на служителя, който е определен или е спечелил конкурс за позицията, 8 са постъпили на държавна работа в друга администрация, 16 са пенсионирани, 41 индивида са освободени по взаимно единодушие, а 20 по самодейност на работодателя против уговорено обезщетение. За да избегнем операциите, това е 1,4% от всички заети в Следствен отдел към окръжна прокуратура “, разгласи заместник-кметът по финансите.

 

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР