Напрежение между Белград и Москва след пост на говорителят на

...
Напрежение между Белград и Москва след пост на говорителят на
Коментари Харесай

Коментар на Захарова под снимка с Вучич разгневи Белград


Напрежение сред Белград и Москва след пост на представителят на съветското външно митистерство Мария Захарова във Facebook. Коментарът, който разгневи Сърбия, бе под фотография на президента Александър Вучич в овалния кабинет в Белия дом при срещата му с Доналд Тръмп.

Захарова разгласява късно нощес във Facebook две фотоси - едната по какъв начин Вучич седи на елементарен стол в центъра на Овалния кабинет лице в лице с Тръмп, който е седнал зад бюрото си; а другата фотография е кадър от известна сцена от кино лентата " Първичен инстинкт ", в която актрисата Шарън Стоун също седнала на стол и премята крайници от едната страна на другата. А коментарът на говорителката е: " Ако са ви поканили в Белия дом, а са поставили стола ви по този начин, че все едно сте на разпит, седнете като на втората фотография. Който и да сте. "

На това остро реагира шефът на Канцеларията за Косово и Метохия в сръбското държавно управление Марко Джурич. " Не ви разрешавам да нападате горда Сърбия! Не ви е позор! ", написа той в " Туитър ". И напомни, че Вучич в никакъв случай не е изричал даже една грозна дума за Русия и дори един път чакал час и половина Путин да го одобри.

Захарова дописа поста си във " Facebook " с молба за опрощение. Но уточни, че не била разбрана вярно. Критиките ѝ в действителност били към Тръмп и неговото високомерно държание към Вучич.

По-късно ТАСС съобщи, че президентът на Сърбия Александър Вучич е уведомил по телефона съветския министър на външните работи Сергей Лавров за резултатите от срещата си завчера във Вашингтон с косовския министър председател Авдула Хоти с посредничеството на американския президент Доналд Тръмп.

Руската организация цитира известие на ведомството на Лавров, съгласно което двамата са удостоверили устрема към развиване на връзки на стратегическо партньорство сред Сърбия и Русия. В известието не се загатва нищо за напрежението, подбудено от коментара на Захарова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР