Напрегнатото прекратяване на огъня между Израел и Хамас изглежда се

...
Напрегнатото прекратяване на огъня между Израел и Хамас изглежда се
Коментари Харесай

Прекратяването на огъня между Израел и Хамас се възобновява след второто освобождаване на затворници и заложници

Напрегнатото преустановяване на огъня сред Израел и Хамас наподобява се върна към верния път рано в неделя след освобождението на втора група държани от екстремисти заложници и палестинци от Израел затвори, само че размяната последва часове закъснение, което акцентира крехкостта на примирието.

В настрана развиване Хамас разгласи в неделя, че един от неговите висши командири – Ахмед ал-Гандур, който отговаряше за северна Газа – са били убити, без да се споделя по кое време и по какъв начин.

Диа Рашван, ръководител на египетските държавни осведомителни служби, сподели, че Египет е получил лист с 13 заложници, които Хамас ще освободи в неделя, и различен лист на 39 палестинци, които Израел се чака да освободи.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан сподели пред Meet the Press на NBC, че Съединени американски щати имат „ причина да имат вяра “, че американски пленник ще бъде освободен в неделя и сподели, че има се надява, че това ще бъде Абигейл Идън, четиригодишното дете, което загуби родителите си при офанзивата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР