Напредваме със строителните дейности по новото трасе на бул. Васил

...
Напредваме със строителните дейности по новото трасе на бул. Васил
Коментари Харесай

Строежа на бул. „Васил Левски“ напредва

Напредваме със строителните действия по новото трасе на бул. „ Васил Левски “. В резултат ще имаме преразпределяне на придвижването в града и отклоняване на директния трафик отвън централната част. До момента сме построили над 1 км водопроводи, в секторите сред ул. „ Подвис “ и ул. „ Зюмбюл “, както и сред бул. „ Сливница “ и бул. „ Вл. Варненчик “, това показа кмета Иван Портних във Facebook.

Готова 500 м дъждовна и 650 м битова канализация. Поставени са 166 водача, от тях 122 в сектора от бул. „ Сливница “ и бул. „ Вл. Варненчик “, останалите са в южната част в Максуда. От 135 обекта, които би трябвало да бъдат отчуждени по цялото трасе, за 129 са направени оценки и са оповестени за отчуждаване.

В период от 1 до 3 месеца от обявлението се издават заповеди за отчуждаване, като по закон жителите имат право да оспорват в съда тези оценки. Опитваме се да минимизираме измененията в градския превоз, в тясна връзка сме със строителите и КАТ, с цел да можем да създадем оптималната съгласуваност.

Естествено, при реализацията на подобен огромен план няма по какъв начин да няма усложнения. Моля всички за самообладание и схващане. В последна сметка, след привършване на ремонтните действия, резултатът ще бъде извънредно позитивен за всички.

И още нещо доста значимо за пешеходците - в плана са планувани прелези - до стадион „ Спартак “, сред „ Цар Освободител “ и „ Сливница “, сред „ Сливница “ и Вл. Варненчик “, на „ Кап. Райчо “ - пешеходен надлез, на „ Кракра “ – авто и пешеходен надлез.

Освен това на трите кръгови кръстовища с бул. „ Цар Освободител “, „ Сливница “ и „ Вл. Варненчик “ ще има пешеходни пътеки. Така че, обезпечаването на сигурността на пешеходците по бул. " Левски " ще бъде реалност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР