Напредва строителството на новия мост в село Горна Кремена на

...
Напредва строителството на новия мост в село Горна Кремена на
Коментари Харесай

До края на април ще е готов новият мост в с. Горна Кремена на път III-103 Мездра - Роман

Напредва строителството на новия мост в село Горна Кремена на третокласния път III-103 Мездра - Роман в област Враца. До момента е отстранено остарялото оборудване, работи се по долното строене, изпълнени са фундаментите на новия мост, стоманобетонните устои, крила, габиони и част от противоположния насип. Предстои монтиране на стоманобетонови греди, изтичане на пътната плоча и асфалтови действия. При положителни метеорологични условия в идващите седмици се чака построяването на оборудването да завърши до края на април.

На извършената месечна среща на обекта, в която са взели участие представители на Агенция „ Пътна инфраструктура “, на строителя и на надзора е изтънчено да се работи мобилизирано, с цел да може качественото създаване на оборудването да приключи допустимо най-скоро и да се пусне придвижването по него.

Новото оборудване ще е с две ленти за придвижване и тротоари от двете страни с парапети. Изпълнител на плана е „ ГАРАНТ-90-ЦОНЕВ И съдебна икономическа експертиза “ ООД, който бе определен след извършена процедура по Закон за обществените поръчки. Договорът е на стойност 349 736,27 лева без Данък добавена стойност и средствата са от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Пътят сред Мездра и Роман реализира директна връзка сред областите Ловеч и Враца. Отсечката през село Горна Кремена бе един от обходните направления за транспортни средства над 3.5 тона при ограничението на придвижването през предходната година по път I-1 в сектора сред Мездра и Лютидол за модернизирането на трасето от първокласния път.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР