Напредва реставрацията на сградата на минералната баня в Овча купел.

...
Напредва реставрацията на сградата на минералната баня в Овча купел.
Коментари Харесай

Реставрацията на банята в Овча купел приключва догодина

Напредва реставрацията на постройката на минералната баня в " Овча купел ". Това написа във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя показва, че задачата е до края на годината да бъдат приключени фасадата, покривът и подпокривното равнище, в което ще се разположат лаборатории и зали на 12 сътрудници на общината, водещи университети и институти. След това ще се възстановят и басейните и използването на минералната вода. Това би трябвало да се случи през 2024 година
 Снимка 631918
Източник:

Фандъкова напомня, че постройката е била държавна, като е оставена да се разрушава повече от 30 години. Столичната община е поискала тя да ѝ бъде предоставена, с цел да бъде възобновена в достоверния ѝ тип, като работата е почнала тази пролет.
 Столична община с нов опит да ремонтира банята в
Столична община с нов опит да ремонтира банята в " Овча купел "

Сагата траяла 12 години

Градоначалникът отбелязва, че поради извънредно тежкото положение на банята, структурата ѝ ще бъде в допълнение укрепена, което се съгласува с Националния институт по недвижимо културно завещание.

Това ще е третата постройка на остаряла софийска баня, чието величие връщаме - след реставрациите на и първата част от, акцентира Фандъкова.
 След 2 години банята в
След 2 години банята в " Овча купел " отваря порти

Очаква се разноските по възобновяване да бъдат съществени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР