Напредъкът в областта на цифровите иновации в последно време позволи

...
Напредъкът в областта на цифровите иновации в последно време позволи
Коментари Харесай

Румен Радев: България е в топ 3 на иновативните икономики в света

Напредъкът в региона на цифровите нововъведения напоследък разреши на България да влезе в топ 3 на новаторските стопански системи. Това съобщи през вчерашния ден президентът Румен Радев на демонстрация в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации, предава Българска телеграфна агенция. 

Президентът не цитира източника на изследването, съгласно което страната ни се подрежда измежду водещите стопански системи във връзка с нововъведенията. Според Световния показател за нововъведения за 2022 година България фактически е на второ място по нововъведения след Китай в една от разбивките по групи по приходи. В генералната ранглиста обаче тя е на 35-о място от общо 132 изследвани страни.

„ Наясно сме, че науката, технологиите, нововъведенията и данните са извънредно значими за постигането на Целите за стабилно развиване. Ще продължим да поддържаме интернационалните старания за построяването на отворен, свободен и сигурен дигитален свят, осигурявайки повсеместен достъп до него “, сподели Радев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР