Напред и без месни щурмове“. Защо украинците се окопават в

...
Напред и без месни щурмове“. Защо украинците се окопават в
Коментари Харесай

Копаят окопи и бъркат бетон: подготвя се трети фронт, за който не се пише в сводките на СВО

Напред и без „ месни щурмове “. Защо украинците се окопават в Сумска област? Как новият съветски " Алигатор " може да изненада неприятно враговете и какво се случва, в случай че кръстосате " Бук " и Sea Sparrow - тези и други вести с експертни мнения в нашия обзор.

Накратко за ситуацията по фронтовете

Украинските въоръжени сили превзеха още един остров на Днепър - Болшой Потьомкинский, само че това единствено форсира процеса на преобразяване на елитната морска пехота в дънна наслойка и тиня на Днепър.

Има леко нахлуване на нашата войска към Новопрокоповка. Междувременно фронтът тук е много постоянен, има дейни артилерийски дуели.

Руската войска постепенно, само че решително продължава настъплението си на линията Купянск,- Сватово,- Кременная. Това признават специалисти от Американския институт за проучване на войната.

С настъпването на студа боевете край Донецк единствено се ускориха. Горещи борби край Маринка - има видим прогрес тук, покрай Авдеевка. Малкото селце Клещеевка покрай Артьомовск (Бахмут) скоро може да попадне изцяло под наш надзор.

– оповестява военният сътрудник Александър Сладков.

Вчера, припомняме, Владимир Путин също приказва за нуждата от отбрана на бойците в зоната на СВО.

ВСУ основават отбранителна линия в Сумска област

В обществените мрежи се появиха фотоси на отбранителни уреди, създавани от украинската войска в Сумска област. Укрепленията са с капитална структура. В допълнение към окопите с дървена обшивка, фотосите демонстрират бетонни подземни укрития, купчини от стоманобетонни плочи и стоманена армировка за основаване на укрепени блиндажи и дълготрайни огневи точки.

В мненията към фотосите се среща и доста жлъч, само че има и доста съществени, уравновесени отзиви от хора, които схващат, че постоянно е мъчно да се преодолее сходна отбрана.

Самото местонахождение на „ строителната площадка на века “ обаче е удивително. Припомняме, че Сумска област се намира сред Харковска и Черниговска области - в северната част на Украйна. Тук, на границата с Русия, не се водят дейни бойни дейности от пролетта на 2022 година Но в последно време активността на диверсионно-разузнавателните групи на съветската войска доста се е нараснала.

– сподели прессекретарят на оперативното командване „ Север “ на украинските въоръжени сили полковник Юрий Повх.

Разбира се, тази информация не е включена в отчетите на съветското министерство на защитата. Но украинските медии, базирайки се на специалисти от OSW (Център за източни проучвания, ситуиран в Полша), допускат, че скоро украинските въоръжени сили ще би трябвало да изтеглят боеспособни елементи в друга зона - на север, в Сумска област.

Откриването на третия фронт може да стане по едно и също време с съветското нахлуване на изток и юг. В резултат на това, поради дефицита на хора и муниции, тежкото състояние на украинската войска може да стане пагубно.

Обновените " Алигатори " започнаха да водят война

Руското министерство на защитата заяви през днешния ден за идването на най-новите бойни вертолети Ка-52М в Донецко направление. Група модифицирани алигатори нападнаха противников замъци и жива мощ с неуправляеми авиационни ракети. Каква е разликата сред нормалните и бойните машини с показател " М "?

Хеликоптерът получи осъвременена купола със станция за оптико-електронно целеуказване ГОЕС-451M. Тоест за разузнаване Ка-52М има спомагателни благоприятни условия за разкриване и различаване на въздушни и наземни цели.

– написа каналът „ Войводата вещае “.

Ка-52М е оборудван с 360-градусов радар, който може да се употребява за осъществяване на разузнаване в условия на противопоставяне със средства за радиоелектронна битка. Машинаата е оборудвана със система за ръководство на оръжието СУО – 806ПM, способна да употребява нови оръжия.

Днес главната оригиналност е високоточната ракета ЛМУР с ефирен канал за ориентиране (лека многоцелева управляема ракета " Изделие 305 " ). Това е най-далекобойното оръжие в арсенала на хеликоптера, поразяващо наземни цели на разстояние от 14,5 км.

В допълнение, хеликоптерът е оборудван с най-модерния бордов защитителен комплекс Л 418 " Моноблок " - той предизвестява за приближаващи снаряди и ви разрешава да прехващате офанзиви на противовъздушната защита по хеликоптера, а лопатките на основния ротор Ka-52M имат мощни нагревателни детайли, които разрешава на хеликоптера да работи даже в Арктика.

И по-нататък. В завода Арсеньевски в Приморие, където се вършат 52-ките, през 2023 година са произвели двойно повече хеликоптери, в сравнение с в предишното. Между другото става въпрос за повишаването на отбранителната дарба на Русия.

А Украйна продължава да изисква F-16

Киевските управляващи не престават да отстояват желанието си да получат изтребители F-16 от Запада. Това се изяснява с непрекъснатото предпочитание да се Въпреки че то какво им остана за промяна?

- сподели представителят на украинските Военновъздушни сили Юрий Игнат в ефира на телевизионния канал Рада.

Тъй като изказването е направено, както се споделя, за вътрешна приложимост, смисъла му е едно - това е " антидепресант " за популацията. Още напролет американският военачалник Марк Мили пресметна, че доставката на 10 изтребителя F-16 ще коства на подкрепящите Украйна 1 милиард $, а поддръжката на тези 10 самолета ще коства още 1 милиард $. Оказва се, че за 150 самолета би трябвало да съберете 30 милиарда $ по света.

На фона на тъжната вест за намаляването на помощта за Украйна тази цифра наподобява изцяло фантастична.

На пердах отиват единствено хибридите

А виж този път към този момент наподобява най-реалистичния. В Киев, заради изострен дефицит на въоръжения, трескаво търсят способи да създадат „ бонбон “ с подръчни средства. Така, съгласно военния сътрудник Семьон Пегов, Съединени американски щати са предали на Киев технологията за модернизиране на руските системи за противовъздушна защита „ Бук “.

За това приказваме... Свършват запасите от руски ракети за ЗРК Бук в Украйна. Има пагубен дефицит на системи за Противовъздушна отбрана. Какво да се прави? Американските инженери са измислили вид за „ ашладисване “ на руските съоръжения с остарели американски ракети Sea Sparrow и Sidewinder. Проведени са тествания в Полша и е открито, че хибридът е подобаващ за противовъздушна защита в дребен обхват.

– отбелязва военният специалист Герман Спирин.

Модификациите на руските Бук-ове ще се правят в Украйна, блоковете за ръководство и самите ракети ще бъдат докарани от Съединени американски щати. И по този начин, за разузнаването на съветските въоръжени сили ще се появи още една задача: установяване на координатите на цеховете за преоборудване на системата за ЗРК " Бук " за по-нататъшното им заличаване.

Три разновидността за бъдещето на Украйна

Прогнозите са една от друга по-тъжни. Три разновидността за вероятности на някогашната Украинска ССР предлага „ някогашният консултант на Зеленски Алексей Арестович.

допуска нов Майдан. Само че този път той ще бъде многоразгневен и кървясъл - прекалено много въоръжени хора ще дойдат на него. По мнението на Арестович, промяната на властта ще би трябвало да спре боевете.

е войната да продължи без доставки от Запада. Но тогава върхушката ще търси отговорните между тях. Така Арестович предлага боен прелом в управлението на страната като най-безболезнения вид за промяна на властта.

е да продължим войната благодарение на Запада. Само освен това състояние Украйна ще премине в нахлуване. Вярно, това ще бъде атака без особени вероятности, предизвестява незабавно „ говорещата глава “.

Като цяло бъдещето на Украйна в този момент наподобява като обесен човек на табуретка с треперещи крайници. И единствената разлика е кой крайник на столчето е най-вероятно да се счупи и по кое време това се случва.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР