Направените твърдения за това, че г-н Подеста представлява г-н Делян

...
Направените твърдения за това, че г-н Подеста представлява г-н Делян
Коментари Харесай

Американски лобист отрича връзки с Пеевски

" Направените изказвания за това, че господин Подеста съставлява господин Делян Пеевски, са изцяло погрешни. Той не пази и не пледира за господин Пеевски по никакъв метод, било то по отношение на наложени наказания по Глобалния акт Магнитски или бизнес ползи ".

Това декларира в позиция юристът на Тони Подеста - Роналд Джейкъбс, във връзка скорошни изявления в електронните медии и малките екрани.

Джейкъбс споделя още:

" Освен това, изложените изказвания, че господин Подеста не е направил необходимото по отношение на регистрирането на своята работа като лобист за български компании, са изцяло голословни. Г-н Подеста е работил в прецизно сходство с условията на законите за лобизма на Съединени американски щати. По отношение на лобистите, извършващи активност във Вашингтон, окръг Колумбия, работят два разнообразни акта. Единият, по този начин нареченият FARA - Закон за регистрацията на задгранични сътрудници, се ползва, когато лобистът съставлява държавни управления или политически партии. Другият - LDA - Закон за откриване на лобизма, се ползва, когато ползи на частни компании или физически лица се съставляват пред държавни организации. Г-н Подеста, в осъществяване на своите отговорности по закон е записал всички свои клиенти съгласно изискванията по смисъла на Закона за откриване на лобизма. Компаниите са частни лица, не държавни управления и затова не подлежат на регистрация по реда на Закона за регистрацията на задгранични сътрудници и в този смисъл, господин Подеста е извършил всички условия на настоящото в Съединени американски щати законодателство.

Г-н Подеста е дълготраен и отдаден бранител на свободната преса и осъжда всеки, който се явява опасност за публицистите ".

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР