Напоследък зачестяват жалбите срещу ВиК-операторите, каза в Силистра омбудсманът Мая

...
Напоследък зачестяват жалбите срещу ВиК-операторите, каза в Силистра омбудсманът Мая
Коментари Харесай

Мая Манолова: Зачестяват жалбите срещу ВиК - операторите

Напоследък зачестяват жалбите против ВиК-операторите, сподели в Силистра омбудсманът Мая Манолова, която с специалисти от институцията направи приемни в седемте общини на Силистренска област.

"Става дума за наредбите и методиките, с които боравят ВиК-дружествата и с порочната процедура да се събира такса за общо ползване ", изясни Манолова.

Тя съобщи, че от идната седмица стартира да работи по този проблем и се приготвя обществена полемика с присъединяване на всички заинтригувани страни, тъй като това не е единствено силистренски проблем. Въпроси, свързани с общи проблеми на града, липса на работа, ниско възнаграждение, проблеми с банки и с частни правосъдни реализатори са други тематики, показани на приемните от жителите. Поставен е и един характерен за Силистра проблем - за трафика на тежкотоварни коли /ТИР/ и паркирането им по улици в града, преди да преминат през Граничния контролно-пропускателен пункт /ГКПП/ - става дума за улици, които са част от републиканската пътна мрежа и по които се стига до Граничния контролно-пропускателен пункт /ГКПП/.

Мая Манолова се срещна и с майки на деца с увреждания - част от протестната мрежа "Системата ни убива! ". Според Манолова задължението към тях е на най-високо равнище, като концепцията е три законопроекта да бъдат прегледани дружно. Но Мая Манолова не скри, че работата се бави и "няма да бъде спазен времевият ангажимент ".

Днес Мая Манолова взе участие в церемонията за разкриване на новата образователна година в най-старото учебно заведение на Силистра "Отец Паисий ", където се учи единайсет годишната Ния Атанасова - едно от момичетата-посланици на омбудсмана измежду децата. В програмата на омбудсмана бяха включени и Професионалната гимназия по индустриални технологии "Евлогий Георгиев " в Силистра - учебно заведение, с което работи Центърът за междуетнически разговор и приемливост "Амалипе " - сътрудник на институцията на омбудсмана и социално-педагогическият пансион "Христо Ботев " в тутраканското село Варненци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР