„Напоследък с вас поддържахме тесен контакт по телефона и в

...
„Напоследък с вас поддържахме тесен контакт по телефона и в
Коментари Харесай

Тръмп и Си Цзинпин разговаряха повече от час за отношенията САЩ-Китай

„ Напоследък с вас поддържахме стеснен контакт по телефона и в писмена форма. Днес съм подготвен дружно с вас да заменяем отзиви по коренните въпроси от развиването на китайско-американските връзки, да определим вектора на развиването на двустранните връзки отсега нататък ", това съобщи китайският президент Си Цзинпин при започване на срещата му с американския му сътрудник Доналд Тръмп.

Той също изрази подготвеност да придвижва напред хармоничните китайско-американски връзки, за които са характери стабилността и съдействието. По-рано Тръмп не изключи по време на срещата страни да стигнат до съглашение за търговията.

Американският президент съобщи, че срещата била " превъзходна " и страните " още веднъж са на прав път ".

Срещата продължи един час и 20 минути, съобщи БГНЕС. Централната телевизия на Китай сподели фрагменти от началото на срещата.

Срещата на Г-20 в Осака, Япония събира 20-те водещи стопански системи в света. В центъра на диалозите са комерсиалната война сред Съединените щати и Китай, напрежението към Иран, климатичните промени и вложенията.

Разделението измежду водачите на 20-те водещи стопански системи обаче е реалност и то по основни тематики като разпоредбите в търговията, миграцията, разоръжаването и проектите за деяние в Близкия Изток.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР