„Напоследък хората нямат настроение, унили са. Често реакциите им са

...
„Напоследък хората нямат настроение, унили са. Често реакциите им са
Коментари Харесай

Хайгашод Агасян: Всички искаме утрешният ден да е по-добър и аз съм оптимист за това

„ Напоследък хората нямат въодушевление, унили са. Често реакциите им са непредсказуеми. За благополучие, музиката и поезията са превъзходен отдушник. Изкуството може да ни даде глътка въздух в тези сложни времена “ – показа поетът с китара Хайгашод Агасян в студиото на " Тази събота и неделя ".

Той напомни любопитна история от началото на своята кариера. През 1981 година Хайгашод е музикант в Младежкия спектакъл и свири в „ Укротяване на опърничавата “ по Шекспир с присъединяване на Йорданка Кузманова, Стефан Мавродиев и други звезди.

„ Излизам на сцената и се тормозя, тъй като нямам опит. В един миг слушам едно напълно безшумно шептене „ Утре има избори “. Случи се три пъти по време на спектакъла. Попитах най-после за какво някой шепти и се оказа, че това е подкана да работя по-бързо, тъй като поради изборите заведенията за хранене затварят по-рано и актьорите бързат да завърши спектакълът “ – описа Хайгашод Агасян.

68-годишният музикант призна, че е благополучен човек. С прелестни родители, които в точния момент са усетили неговата благозвучност и не са упорствали да стане златар или часовникар единствено тъй като такива са традициите измежду арменците.

„ Имам отлично семейство – наследник, брачна половинка. Аз съм българин, роден съм тук и постоянно съм представлявал България. Всички желаеме утрешният ден да е по-добър и аз съм оптимист, че нещата ще се развият в позитивна посока “ – заключи поетът с китара.

Целия диалог и трите песни, които Хайгашод Агасян извърши, можете да видите във видеото горе.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР