Напоследък детоксикацията на организма набира все по-голяма популярност, защото, за

...
Напоследък детоксикацията на организма набира все по-голяма популярност, защото, за
Коментари Харесай

След детоксикация - какво и по колко да ядем и пием

Напоследък детоксикацията на организма набира все по-голяма известност, тъй като, за жал, въздухът става все по-мръсен, а храните, които се продават по магазините, са цялостни с консерванти и Е-та, а някои от тях даже са токсични.

За това от ден на ден хора прибягват до детокс или казано на по-прост език - филтриране на тялото от нездравословни отрови. Токсините, които се натрупват в нашето тяло, водят до съществени последици - отслабват имунната ни система, а това ни прави доста податливи на хронични болести. Пример за такива болести са някои типове рак, заболявания на сърдечно-съдовата система, диебат, наднормено тегло, проблеми с кожата, Алцхаймер и доста други.

Нека поговорим по-специално за това какво би трябвало да ядем и пием, откакто сме се подложили на пречистване, само че първо накратко:

Какво съставлява детоксикацията

Това е развой на филтриране, при който хората трансформират своят метод на живот, с цел да може да отстранен от своето тяло всички тези нездравословни отрови, които водят до следствията, изброени нагоре. Ако имате някои от следните признаци, то би трябвало наложително да пречистите вашия организъм, а точно:

- Ако имате отичане на корема, газове и/или запек;

- Ако непрекъснато чувствате отмалялост и тежест;

- Ако имате хормонален дисбаланс;

- Ако доста постоянно имате главоболие или ви се гади;

- Ако постоянно боледувате;

- Ако имате мазнини, които са се натрупали в корема;

- Ако имате проблеми с кожата, ноктите ви се чупят доста бързо, също по този начин в случай че косата ви е изтощена;

- Ако имате непрекъснат вкус, който не можете да контролирате за нездравословна и мазна храна;

- Ако сте раздразнени и насроението ви се сменя доста постоянно.

Какво съставляват токсините?

 Детокс

- Това са субстанции, които могат да бъдат с растителен, скотски или химичен генезис, които се натрупат в тялото и му работят пагубно.

За да извършите цялостен детокс на тялото си, то би трябвало да го вършиме в продължение на три седмици:

- Първата седмица е за подготовка;

- Втората е за самото пречистване;

- Третата е за зареждане след детокс.

Именно за третата част от детокса ще поговорим в тази публикация, тъй като зареждането е доста значимо. Нещата, които се хапват по време на детокса, са смутита, плодове, зеленчуци или композиция сред двете;

Най-често менюто по време на зареждането след детокс включва:

- Бульони от зеленчуци;

- Зеленчуци задушени;

- Суфлета и супи, приготвени от зеленчуци;

- Пресни плодове и зеленчуци;

- Кафяв ориз;

- Елда;

- Киноа;

- Просо;

- Леща;

- Грах.

 Детоксикация

Тези храни оказват помощ на нашата храносмилателна система да се приспособи към разграждането и на някои по-тежки храни като да вземем за пример месо и произведения от месо. Това не значи, че по време на зареждането вие подготвяте тялото си още веднъж за нездравословно ястие с мазни и тлъсти меса, прекомерно солени храни, мазно и пържено, полуфабрикати, консервирани храни и др;

Тъкмо противоположното - с цел да можете да запазите оптимално бързо резултата от детоксикация, след процеса на пригаждане вие би трябвало трайно да установите здравословен метод на живот и хранене. Трябва да приемате всички тези храни, които вредят на здравето ви в дребни количества, без да прекалявате и да упражнявате физическа интензивност.

А такива храни са:

- меса, които не са тлъсти;

- риба;

- яйца;

- кисело мляко;

- пресни плодове и зеленчуци;

- бобови и зърнени култури;

- задоволително вода, съобразена с вашето тегло- 35 мл на кг тегло;

Целта на зареждането след детоксикаци е да давате на вашият организъм всички тези субстанции, които са нужни за неговото развиване, само че разграждането на храната би трябвало да бъде отмерено. Не би трябвало да има задържане в червата на боклуци, които загниват и отделят токсини. Усвояването на всички потребни субстанции би трябвало да е оптимално.

В тази връзка, би трябвало да премахнете от менюто си всички храни, които са били обработени с химикали, които имат огромно количество овкусители, трансмазнини, рафинирани въглехидрати, консерванти и др.

Какви са следствията, в случай че не извършите зареждане след детокс

Ако няма интервал на пригаждане и зареждане след филтриране и доста бързо преминете към естествения си метод на хранене, даже да се храните здравословно, това може да аргументи много здравословни проблеми.

Вашето тяло ще бъде подложено на мощен стрес, който може да докара до проблеми със стомашно-чревният тракт, тъй като храносмилателната система ще бъде претрупана. Можете да получите киселини в стомаха, хълцане, оригване, болки, конвулсии, повръщане или зной.

Как тъкмо се прави зареждането след детокса?

 Захранване след детоксикация

В един от най-хубавите случаи цялостното филтриране на организма се прави под наблюдението на експерт. Както за пречистването, по този начин и за зареждането след него експертът прави самостоятелна стратегия за всеки човек. Той прави лист, в който са написани всички разрешени и всички неразрешени храни.

Менюто се прави на седмична база и в тъкмо избрана поредност влизат и месни храни, като всеки един режим се базира на това какъв тъкмо тип филтриране е направено - на цялото тяло или на избрани органи и кои тъкмо са те. От тези критерии зависи и какви чайове за детокс и билки ще бъдат вклюени в режима.

Дори фактът, че детоксикацията води до загуба на килограми, това не значи, че това е диета. Тя просто задейства процеси, посредством които тялото се самопречиства. За това едно от значимите правила, откакто е изработен детоксът, е последователно да се включват храни от другите групи, без да се прекалява.

В самото начало на зареждането се употребяват още веднъж смутита, както и по време на самия детокс. Тези смутита могат да бъдат плодови или зеленчукови, само че тук би трябвало да се одобряват повече варени зеленчуци.

Постепенно се прибавят още:

- Допълнително пресни зеленчуци и плодове;

- Храни, които са високопротеинови и с ниска масленост;

- Балансирано и здравословно количество въглехидрати и подправки;

- Месото и продуктите, направени от месо би трябвало да се прибавят към менюто чак на третия ден от зареждането, само че в множеството случаи експертите предлагат това да стане на 5-тия ден от зареждането. Тук се предлага да се хапват по-леки меса и такива, които не са пържени. Много уместно е в менюто по време на зареждането да се включат печена риба или пилешко бяло месо, което е приготвено на скара или варено.

- Специалистите предлагат по време на зареждането да хапваме по-често и в дребни количества. Можете да се храните сред 5 и 6 пъти на ден, без да се постанова да гладувате, без да приемате хранителни добавки;

Какво не би трябвало да се употребява по време на зареждането?

Докато трае седмицата на зареждане след детокс, алкохолът е безусловно неразрешен и най-много този, който е съсредоточен. Алкохолът ще аргументи много натоварване на черния дроб.

Други неща, които би трябвало да се заобикалят по време на зареждането, са- всички типове рафинирано брашно, олио, пържени храни, захар, квас, зърнени храни, наситени мазнини, цигари.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР