Наполеон на Ридли Скот с Хоакин Финикс и Ванеса Кърби

...
Наполеон на Ридли Скот с Хоакин Финикс и Ванеса Кърби
Коментари Харесай

Защо историците не харесват Наполеон и нападат Ридли Скот

" Наполеон " на Ридли Скот с Хоакин Финикс и Ванеса Кърби в основните функции е по кината към този момент от седмица и най-малко за момента не можем да кажем, че разочарова в бокс офиса.

Провал ли се оказа " Наполеон "

Какво са приходите от бокс офиса

Но не на същото отзиви са доста критици, които не правят оценка изключително високо визията на режисьора за една от най-спорните фигури във френската история.

Неодобрение " Наполеон " среща от някои историци, които тотално не са съгласни с избрани подиуми във кино лентата. Просто тъй като те са нереалност и тези събития изобщо не са се случвали.

Военният историк Андрю Робъртс да вземем за пример споделя пред Sky News, че съгласно него от всички 2 часа и 38 минути времетраене на кино лентата, едвам 38 минути са съответстващи на историята.
 Снимка 643328

Друг историк, Дан Сноу, пък атакува сцена от кино лентата, в която се вижда по какъв начин Наполеон, пратен в Египет, с цел да завоюва войната там, подрежда на бойците си да стрелят с оръдия по една от пирамидите. Нещо, което във кино лентата се вижда, че нанася вреди на въпросната пирамида.

Сноу дава да се разбере, че Наполеон в никакъв случай не е стрелял по пирамиди и като цяло военните дейности даже не са се състояли в подножието им, както е показано във кино лентата. Сноу обаче не отхвърля, че сцената наподобява добре и въпреки всичко това не е документален филм.
 Снимка 643336

Друга рецензия към Ридли Скот и " Наполеон " е изборът на Ванеса Кърби за ролята на Жозефин - обичаната на Бонапарт. Проблемът на историците е, че Кърби е с 14 години по-млада от Хоакин Финикс, а в действителност Жозефин е била с шест години по-голяма от Наполеон.

Какво да чакаме от „ Наполеон “ на Ридли Скот с Хоакин Финикс

Драма, придружена от проблеми и несъгласия, която демонстрира възхода и падението на Наполеон Бонапарт

Освен това, исторически видяно Наполеон идва от аристократично семейство, а не от нищото, както се пробва да внуши филмът. Пред BBC пък Ридли Скот не пада по тил и споделя, че " Наполеон " не е урок по история, а и слага под подозрение престижа на историците, тъй като те не са били там, когато той е живял, с цел да си сигурни, че историята е акуратно предадена до наши дни, написа Insider.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР