Напълно съм съгласна, че трябва да има алтернативи в учебниците,

...
Напълно съм съгласна, че трябва да има алтернативи в учебниците,
Коментари Харесай

Проф. Искра Баева: Училището вече не възпитава

Напълно съм съгласна, че би трябвало да има други възможности в учебниците, само че тази опция, този плурализъм няма да изоставен избрани граници, тъй като Министерството на образованието и науката има и комисии, които утвърждават учебниците. Това сподели проф. Искра Баева на кръгла маса на тематика " Образованието - ключ към историческата памет, родолюбието и просветеното общество ".

Във форума вземат участие президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов академични преподаватели, учители, представители на синдикалните и работодателските организации в образованието.

В изявлението си проф. Баева приказва и за националната еднаквост, отбелязвайки, че тя се построява с преподаването на история, българска литература и география. Имам възприятието, че през последните 30 години изоставихме втората функционалност на образованието - възпитателната. Училището би трябвало да научи младежите освен да получават познания и умения, само че и би трябвало да ги възпитава в полезности, акцентира проф. Искра Баева.

Тя означи, че националната еднаквост е основата на съществуването на народите, само че тя не е единствената. Ние сме европейци и имаме също европейска еднаквост. Имам възприятието, че в първите години на прехода прекалено много време обръщахме на европейската еднаквост и малко изоставихме националната еднаквост, сподели проф. Баева.

Като академични учител по история проф. Искра Баева сложи и въпроса за това по какъв начин може се реализира патриотично образование.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР