Напълно правомерно действие с цел спасяване на затиснати хора частично

...
Напълно правомерно действие с цел спасяване на затиснати хора частично
Коментари Харесай

Полицията не вижда гаф при инцидента с лютивия спрей

Напълно правомерно деяние за избавяне на затиснати хора отчасти провалено от вятъра – по този начин от полицията виждат случая с потреблението на пикантен спрей на митинг в центъра на София в събота. Кадрите, на които се вижда по какъв начин най-вече чиновници на реда страдат от резултатите на сълзотворното вещество, провокираха голям брой мнения в обществените мрежи.

Днес на брифинг началникът на „ Охранителна полиция” в Столична дирекция на вътрешните работи Борислав Муеров акцентира на няколко пъти, че демонстрацията е била нерегламентирана и участниците не са се подчинявали на никакви разпоредби – само че в същото време от полицията не били сюрпризирани.
Протестиращи в София желаеха промяна на ръководството Протестното шествие мина през основните институции
Така, по думите му, се стигнало до обстановка в региона на Партийния дом, при която няколко души били притиснати от останалите протестиращи до паркиран полицейски автомобил. Водачът му решил, че единственият метод да се предотврати случай с тежко потърпевши в бутаницата е да употребява спрея.



„ Там са много изменящи се атмосферните условия. Когато натиснал бутона на спрея е било обикновено, само че след това незабавно се е обърнало течението напразно по този начин, че всички са потърпевши от самия спрей”, изясни Муеров.
Плачещите български служители на реда отнесоха куп насмешки в обществените мрежи Един от първите опити в демократичната история на Министерство на вътрешните работи за прилагане на сълзотворен газ завърши с крушение
Началникът на „ Специализирани полицейски сили” и началник на интервенцията Радослав Стойнев беше безапелационен, че униформеният е имал добър взор върху обстановката и е решил, че няма време да слиза от буса.

„ Провежда се образование, всеки един чиновник, който употребява такова средство, авансово е изпитал върху себе си действието му”, акцентира той.
Специалист за куриоза с лютивия спрей: Полицаите ни не са подготовени за вълнения На митинга в събота органите на реда използваха спрея поради конфликти, само че се самообгазиха
Защо обаче служителите на реда не са със защитно облекло? „ Когато има такова мероприятие и оборудваме полицейските чиновници със снаряжение, резултатът е негативен по отношение на гражданите”, отговори Муеров.

Това, става известно, не е първа приложимост на лютивия спрей. От думите на служителите на реда стана ясно, че той не е бил пръскан по футболни агитки. „ При жестоко нарушение на публичния ред в циганските махали можем да използваме такова нещо”, разяснява Борислав Муеров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР